Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο σοκ: Ρώσος δημοσιογράφος πέφτει νεκρός από πυρά στην Ουκρανία

Βίντεο σοκ: Ρώσος δημοσιογράφος πέφτει νεκρός από πυρά στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόν Βολόσιν, Βίντεο, Ιγκόρ Κορνέλιουκ, Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Βίντεο από τη στιγμή που ο Ρώσος  δημοσιογράφος Ιγκόρ Κορνέλιουκ έπεσε νεκρός στην ανατολική Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα το Russia Today

Ο Κορνέλιουκ, ανταποκριτή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, δέχθηκε πυρά ενώ κάλυπτε σφοδρές μάχες που ξέσπασαν όταν οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στην πόλη Λουγκάντσκ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Yπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ ένας παραγωγός που εργαζόταν στην ομάδα του, ο Αντόν Βολόσιν, αγνοείται μετά την επίθεση.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, οι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση με οβίδες, τις οποίες υποτίθεται ότι εκτόξευσαν οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την κυβέρνηση του Κιέβου να ερευνήσει εκτενώς το περιστατικό και οι υπεύθυνοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Κορνέλιουκ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην Ουκρανία τους τελευταίους 2 μήνες. Ο Ιταλός φωτογράφος Αντρέα Ροντσέλι σκοτώθηκε μαζί με το Ρώσο διερμηνέα του στις 24 Μαΐου όταν χτυπήθηκαν από όλμο έξω από την πόλη Σλοβιάνσκ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την Τρίτη το θάνατο του δημοσιογράφου, εκφράζοντας «ανησυχίες» σχετικά με την παρεμπόδιση της κάλυψης της Ουκρανικής κρίσης από τα μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά άρθρα