Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιταλοί ανίκανοι να υπερασπιστούν τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

Οι Ιταλοί ανίκανοι να υπερασπιστούν τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιταλία, Κύπρος, Ρομπέρτα Πινότι, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

«Δεν είναι υπό τον έλεγχό μας» η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την παρεμπόδιση ερευνητικού της πλοίου από την Τουρκία στα ανοιχτά της Κύπρου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι οι γεωτρήσεις στο θαλάσσιο Οικόπεδο 3 της Κύπρου είναι εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Εν τω μεταξύ, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) μεταδίδει, ότι η Ιταλία αναζητά κοινά αποδεκτή λύση με την Τουρκία, στο θέμα που δημιουργήθηκε με την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ να φθάσει στο Οικόπεδο 3, της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όπου έχει προγραμματιστεί να διενεργήσει διερευνητική γεώτρηση, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινόττι.

Η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Τύπο κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αφενός ότι συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό της, αφετέρου πως η Ιταλία εργάζεται σε διπλωματικό επίπεδο για μια κοινά αποδεκτή λύση.

Αναλυτικά η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας δήλωσε, «συναντήσαμε τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας και βρισκόμαστε σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης».

Συμπλήρωσε ερωτηθείσα σχετικά πως «η δική μας βούληση είναι να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, κρατάμε ανοικτούς όλους του διπλωματικούς διαύλους για να φτάσουμε σε αυτή την ομόφωνη λύση και ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα».

Κατέληξε δε διευκρινίζοντας ότι «προς το παρόν δουλεύουμε σε διμερή βάση, οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι παραδοσιακά καλές, όποτε και μπορούμε να εργαστούμε σε αυτό το επίπεδο, ανταλλάσσοντας επιχειρήματα, μέσα από διπλωματικούς διαύλους».

Επειδή δεν πάει το μυαλό μας στο τι εννοεί ως «κοινά αποδεκτή λύση» η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, με ενδιαφέρον αναμένουμε να το αποσαφηνίσει.

Σχετικά άρθρα