Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός ακροδεξιός βουλευτής είπε “κυμινέμπορους” και “καμηλιέρηδες” τους Τούρκους

Γερμανός ακροδεξιός βουλευτής είπε  “κυμινέμπορους” και “καμηλιέρηδες” τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, Ακροδεξιά, Γερμανία, Τουρκία,

Η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας ανακοίνωσε  ότι θέλει να υποβάλει μήνυση για “υποκίνηση μίσους” μετά τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε εναντίον των μελών της ένας ακροδεξιός βουλευτής, ο οποίος χαρακτήρισε τους Τούρκους “κυμινέμπορους” και “καμηλιέρηδες”.

“Δεν μπορούμε να αγνοούμε τέτοιες προσβολές και να τις ανεχόμαστε σιωπηρά” είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Γκιοκάι Σοφούογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας (TGB).

Μήνυση σκοπεύει να καταθέσει και η Τουρκική Ομοσπονδία Βερολίνου και Βραδεμβούργου σε βάρος του Αντρέ Πόγκενμπουργκ, ενός στελέχους της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Σαξονία-Άνχαλτ.

Σε μια πολιτική συγκέντρωση, την Τετάρτη, ο Πόγκενμπουργκ είπε αναφερόμενος στους Τούρκους ότι “αυτοί οι κυμινέμποροι έχουν γραμμένη μια γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων”, μιλώντας για τη γενοκτονία των Αρμενίων (1915-16), την οποία αρνείται η Άγκυρα. “Και θέλουν να μας μάθουν εμάς κάτι για την ιστορία και την πατρίδα; Λένε βλακείες! Αυτοί οι καμηλιέρηδες θα έπρεπε να γυρίσουν εκεί απ’ όπου ήρθαν, πέρα από τον Βόσπορο, στις καλύβες τους και την πολυγαμία”, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Πόγκενμπουργκ έγιναν με αφορμή την κριτική που άσκησε η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, που αριθμεί σχεδόν 3 εκατομμύρια μέλη, κατά της δημιουργίας ενός υπουργείου “Εσωτερικών και Πατρίδας”, όπως προβλέπεται στην προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν η συντηρητική καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες. Ένα από τα ηγετικά στελέχη της TGB, ο Ατίλα Καράμποκλου, είπε ότι αυτό το υπουργείο “δεν θα φέρει τη συνοχή (…) αλλά τον αποκλεισμό και τον διχασμό”.

Η προσθήκη της λέξης “Πατρίδα” στον τίτλο του υπουργείου θεωρείται ως κίνηση καλής θέλησης προς τους πιο συντηρητικούς Γερμανούς που ανησυχούν για την άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου μεταναστών στη χώρα από το 2015 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στις εθνικές παραδόσεις.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κατηγόρησε και αυτός τον Πόγκενμπουργκ για υποκίνηση μίσους. “Ελπίζω ότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα παρασυρθούν”, τόνισε σήμερα σε μια ομιλία του.

Ο ακροδεξιός πολιτικός από την πλευρά του υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει άλλες εθνικότητες και προειδοποιώντας ότι η πολιτική ορθότητα μπορεί να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης. Πέρσι ο Πόγκενμπουργκ είχε σοκάρει πολλούς Γερμανούς όταν έστειλε μηνύματα με το σύνθημα “Η Γερμανία για τους Γερμανούς” που χρησιμοποιούσε συχνά το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD).

Σχετικά άρθρα