Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τσακωμός” Γιλντιρίμ με δημοσιογράφο μπροστά στη Μέρκελ για την Εφρίν

“Τσακωμός” Γιλντιρίμ με δημοσιογράφο μπροστά στη Μέρκελ για την Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Γερμανία, Εφρίν, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Συρία, Τουρκία,

Το απόγευμα της Πέμπτης (15.02.2018) έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο όπου σημαδεύτηκε από το “θερμό” επεισόδιο του Τούρκου πρωθυπουργού με δημοσιογράφο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης Άγκυρας και Βερολίνου αποτέλεσε η συνάντηση των δύο ηγετών.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η Μέρκελ αναφέρθηκε αρκετές φορές στο ζήτημα του Γερμανούς δημοσιογράφου, τουρκικής καταγωγής, Ντενίζ Γιουτζέλ ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές ως ύποπτος συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς ωστόσο να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, με τη σειρά του υποσχέθηκε ότι εάν οι ισχυρισμοί εναντίον όσων συνελήφθησαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι αβάσιμοι, η Τουρκία θα φροντίσει για την αποφυλάκισή τους, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «η χώρα είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία».

Στη συνέχεια κάλεσε την Γερμανία να παράσχει κάθε βοήθεια στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», όπως χαρακτήρισε την εισβολή του τουρκικού στρατού σε κουρδικούς θυλάκους στην Συρία.

«Θέλουμε οι σύμμαχοί μας να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα στην μάχη κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με αυτήν που έδειξαν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι στη Συρία, η Τουρκία δεν προστατεύει απλώς τα σύνορά της, αλλά τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Τέλος, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για την πιθανότητα εκσυχρονισμού των γερμανικών αρμάτων μάχης που έχει αγοράσει η Τουρκία ή ακόμα και για νέα συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού , η Καγκελάριος Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει ευθέως και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βρώμικη συμφωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, εννοώντας ότι δεν προτίθεται να δώσει ένα τέτοιο αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

Και φυσικά… συνέντευξη Τύπου με τον Γιλντιρίμ και χωρίς ένταση δεν γίνεται! Ένας δημοσιογράφος έδειξε στον Τούρκο πρωθυπουργό παιδιά με αίματα και χώματα και του είπε ότι αυτά συμβαίνουν στην στρατιωτική επιχείρηση στην Εφρίν με τον Τούρκο πρωθυπουργό να απαντάει ότι: «Αν θες να πας να δεις τι γίνεται στην Εφρίν να πας εκεί να δεις τι γίνεται».

Τα τουρκικά Μέσα σχολίασαν διαφορετικά το γεγονός, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα και fake news.

Σχετικά άρθρα