Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζέιμς Μάτις «χάλασε» τα… όνειρα κάποιων στην Ευρώπη: «Η κοινή άμυνα είναι αποστολή μόνο του ΝΑΤΟ»

Ο Τζέιμς Μάτις «χάλασε» τα… όνειρα κάποιων στην Ευρώπη: «Η κοινή άμυνα είναι αποστολή μόνο του ΝΑΤΟ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τζέιμς Μάτις, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Η κοινή άμυνα είναι αποστολή του NATO και μόνον, συμφώνησαν η Συμμαχία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, μετά από συνομιλίες των δύο οργανισμών στις Βρυξέλλες για την νέα ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία 23 χωρών – μελών της Ε.Ε.

Οι υπουργοί των χωρών – μελών του NATO συναντήθηκαν με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι για να συζητήσουν τις ανησυχίες τους ότι η ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία στο πλαίσιο της Ε.Ε. μπορεί να αλληλοεπικαλύπτεται με τις δομές του NATO.

«Υπάρχει ξεκάθαρη κατανόηση και θα συμπεριληφθεί στα ντοκουμέντα της Ε.Ε. ότι η κοινή άμυνα είναι αποστολή του NATO και μόνο του NATO», δήλωσε ο κ. Μάτις σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο πολιτικός επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι η Ε.Ε. μπορεί να ενισχύσει τις δυνατότητες κοινής άμυνας του NATO και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά έναντι των δομών της Συμμαχίας.

Η ευρωπαϊκή συμφωνία για μόνιμη δομημένη συνεργασία στον τομέα της άμυνας, γνωστή ως PESCO, έχει ως στόχο την ανάπτυξη νέου αμυντικού εξοπλισμού και τον συντονισμό στη λήψη αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα