Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σολτς: “Δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες”

Σολτς: “Δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Λιτότητα, Όλαφ Σολτς,

“Δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δήμαρχος του Αμβούργου και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών ήταν σωστή σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα απογοητευτούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες χάρηκαν με την προοπτική η Γερμανία να έχει σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών, καθώς ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε το τέλος της επιταγής λιτότητας, ο κ. Σολτς, σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι “στη γραμμή η οποία συμφωνήθηκε από κοινού στον κυβερνητικό συνασπισμό”.

Πρόσθεσε ότι η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών ήταν σωστή σε ό,τι αφορά την πολιτική προϋπολογισμού, αλλά διευκρίνισε ότι “το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες”. Αν έχουμε αυτό ως μέτρο, δήλωσε ο κ. Σολτς, “υπάρχουν ωστόσο πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε από κοινού”, σημείωσε.

“Το γεγονός ότι η Ευρώπη αποτελεί κεντρικό θέμα για τη γερμανική πολιτική, για μια χώρα με πάνω από 80 εκατομμύρια κατοίκους στη μέση της Ευρώπης, (για μια χώρα) η οποία οφείλει στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δική της κρατική οντότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ευημερία της, είναι νομίζω σωστό και για αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε αυτό να λειτουργήσει και στο μέλλον”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα