Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ανησυχεί σοβαρά από τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία

Η Ρωσία ανησυχεί σοβαρά από τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά από τις τελευταίες επιθέσεις και εξελίξεις στην Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Η ρωσική διπλωματία καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ν’ αποφύγουν την κλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα, τονίζει ότι όλες οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας, αλλά και την εδαφική της ακεραιότητα.

Το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών δηλώνει πως οποιεσδήποτε απειλές κατά της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, είναι απαράδεκτες.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Συρία προς το Ισραήλ και καταρρίφθηκε από τους Ισραηλινούς.

Στη συνέχεια οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ιρανικούς στόχους σε συριακό στρατόπεδο και η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα ισραηλινό F-16.

Αργότερα, το μεσημέρι, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέρριψαν ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από την Εφρίν.

Η Ρωσία μπορεί να δηλώνει ότι «ανησυχεί σοβαρά», αλλά είναι εκείνη που επέτρεψε στους Τούρκους να εισβάλουν στην Εφρίν και να επιτεθούν στους Κούρδους.

Οι φιλοδοξίες του ρωσοτουρκοϊρανικού άξονα, να διαμοιράσουν τη Συρία σε ζώνες επιρροής, είναι η βασική αιτία που δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί ο πόλεμος στη χώρα.

Διότι ο ιρανικός ιμπεριαλισμός στοχεύει ευθέως το Ισραήλ και ο τουρκικός θέλει να εξοντώσει τους Κούρδους. Έτσι «ειρήνη» δεν γίνεται και η Συρία θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Σχετικά άρθρα