Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σταύρωσε τέσσερις άνδρες σε νότιο προάστιο της Δαμασκού

Το Ισλαμικό Κράτος σταύρωσε τέσσερις άνδρες σε νότιο προάστιο της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσε με σταυρικό θάνατο τέσσερις κατοίκους της Δαμασκού, στην προσφυγική συνοικία-προάστιο Γιάρμουκ, στα νότια της συριακής πρωτεύουσας.

Η συνοικία Γιάρμουκ ξεκίνησε ως παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο το 1957 και απέχει οκτώ χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Δαμασκού.

Τότε βρισκόταν εκτός των ορίων της πόλης. Καθώς πέρασαν τα χρόνια η Δαμασκός μεγάλωσε και το Γιάρμουκ έγινε μια από τις νότιες συνοικίες της.

Την 1η Απριλίου 2015 το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη συνοικία και τη μετέτρεψε σε προπύργιό του μέσα στη συριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το Ισλαμικό Κράτος σταύρωσε δύο άνδρες την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, κοντά στο σημείο ελέγχου Αλ Αρούμπα και την Κυριακή σταύρωσε ακόμα δύο κοντά στο τζαμί Φιλαστίν.

Οι άνδρες καταδικάστηκαν σε σταυρικό θάνατο επειδή κατηγορήθηκαν ως λαθρέμποροι.

Το Ισλαμικό Κράτος στη συνοικία Γιάρμουκ ασκεί κανονικά τη γνώριμη εξουσία του και τιμωρεί τους κατοίκους με τις ποινές που εφάρμοζε και σε άλλες περιοχές της Συρίας.

Οι καταδίκες σε θάνατο με την κατηγορία της κατασκοπίας, της βλασφημίας και της πορνείας είναι συνηθισμένες, μόλις μερικά χιλιόμετρα απόσταση από το παλάτι του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικά άρθρα