Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτινγκερ σε Γερμανούς: Τελειώνετε-Δεν μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μισό χρόνο

Έτινγκερ σε Γερμανούς: Τελειώνετε-Δεν μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μισό χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Γκίντερ Έτινγκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Έκκληση προς τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία να καταλήξουν το ταχύτερο δυνατόν σε συμφωνία για νέο μεγάλο συνασπισμό «λαμβάνοντας υπόψη την Ευρώπη» απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ.

«Όσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Όπως εξήγησε, «εκκρεμούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποφάσεις για την τραπεζική Ένωση, την εναρμόνιση του Δικαίου του Ασύλου και το πλαίσιο του προϋπολογισμού» και «μια προσωρινή κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες».

«Στις Βρυξέλλες υπολογίζουν ότι θα δοθεί το πράσινο φως κατά την επικείμενη ψηφοφορία των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και ότι η γερμανική κυβέρνηση θα έχει ορκιστεί μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής τον Μάρτιο» ανέφερε, προσθέτοντας:

«Η Ευρώπη περίμενε το 2017, το πρώτο μισό του χρόνου, τις εκλογές στη Γαλλία για να σχηματισθεί κυβέρνηση από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και στο δεύτερο μισό τις εκλογές στην Γερμανία για να σχηματισθεί κυβέρνηση στο Βερολίνο. Δεν θα ήταν ευχάριστο να περιμένουμε ακόμα μισό χρόνο».

Σχετικά άρθρα