Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ρώμη τη Δευτέρα ο Ερντογάν – Με ποιους θα συναντηθεί

Στη Ρώμη τη Δευτέρα ο Ερντογάν – Με ποιους θα συναντηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Πάολο Τζεντιλόνι, Πάπας Φραγκίσκος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρώμη, Σέρτζιο Ματαρέλα, Τουρκία,

Την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφτεί τη Ρώμη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οριστικοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πάπα Φραγκίσκο, τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ιταλικές δυνάμεις ασφαλείας θα κινητοποιήσουν πάνω από 3.500 άνδρες και γυναίκες, για την προστασία της ακεραιότητας του Τούρκου προέδρου και της αποστολής που θα τον συνοδεύσει.

Πολλοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου της Ρώμης θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας συνεργάζονται και υπεύθυνοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες οργανώσεων της άκρας αριστεράς, ενώ η ιταλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη τυχόν επιθέσεων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα