Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Η Ε.Ε. έχει γυρίσει σελίδα στην οικονομική κρίση

Γιούνκερ: Η Ε.Ε. έχει γυρίσει σελίδα στην οικονομική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φινλανδία,

Ξεκάθαρη και ιστορική χαρακτηρίζει την επανεκλογή από τον πρώτο γύρο του Σάουλι Νιινίστο για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα της Φινλανδίας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συγχαρητήρια επιστολή προς τον επανεκλεγέντα Φινλανδό Πρόεδρο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει πως «η ΕΕ έχει γυρίσει σελίδα στη χρηματοοικονομική και οικονομική κρίση και τώρα έχουμε έντονη οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ένωση».

Ωστόσο, σημειώνει, «οι γεωπολιτικές προκλήσεις παραμένουν στη γειτονιά μας, καθιστώντας την ευρωπαϊκή συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες πιο σημαντικές από ποτέ».

Καταληκτικά στην επιστολή του, ο κ. Γιούνκερ προσβλέπει για συνέχιση της καλής συνεργασίας με τον κ. Νιινίστο σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για τη Φινλανδία και την ΕΕ.

Σημειώνεται πως ο Σάουλι Νιινίστο επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων, αφήνοντας μακράν στη δεύτερη θέση τον κυριότερο αντίπαλό του, τον Πέκα Χααβίστο των Πρασίνων, με 12,4% των ψήφων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Φινλανδίας.

“Πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες εντός και μεταξύ των χωρών”

Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την επανεκλογή του Προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν για δεύτερη πενταετή θητεία. «Σε έναν όλο και περισσότερο πολωμένο και σύνθετο κόσμο, πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες εντός και μεταξύ των χωρών» αναφέρει ο κ. Γιούνκερ και σε αυτό το πλαίσιο, προσβλέπει στη συνεχή συνεργασία τους σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και στην κοινή θετική ατζέντα τους για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο 73χρονος Ζέμαν εξασφάλισε το 51,36% των ψήφων έναντι 48,63% του Γίρι Ντράχος, 68 ετών, σύμφωνα με την τσεχική δημόσια τηλεόραση.

Σχετικά άρθρα