Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανός ηγέτης Σκοπίων: Τα πάντα για συμφωνία με την Ελλάδα – Nα βγάλουμε την πέτρα από το λαιμό

Αλβανός ηγέτης Σκοπίων: Τα πάντα για συμφωνία με την Ελλάδα – Nα βγάλουμε την πέτρα από το λαιμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλί Αχμέτι, Βαλκάνια, Δημοψήφισμα, Ζόραν Ζάεφ, Μάθιου Νίμιτς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ΣΚΑΪ, Σκόπια,

Ένθερμοι υποστηρικτές της συμφωνίας με την Αθήνα για το ονοματολογικό είναι οι Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι του Ζόραν Ζάεφ.

«Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για συμφωνία με Ελλάδα για να βγάλουμε αυτή την πέτρα από το λαιμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση (BDI) Αλί Αχμέτι.

Το BDI τάσσεται κατά του ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη λύση.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να επιδιώξουμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, έχουμε πρόθεση για συμβιβασμό» δήλωσε όμως στον ΣΚΑΪ και η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια το περασμένο Σάββατο έγινε σε κλίμα χαμηλών τόνων, αλλά όχι σε κλίμα συμφωνίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE, διεμήνυσε ότι δεν θα ταχθεί υπέρ.

Αντιπροσωπεία της σκοπιανής αντιπολίτευσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα τής ασκηθούν πιέσεις για να μην μπλοκάρει λύση.

Όσον αφορά την επίσκεψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια, το πολιτικό προσωπικό της γείτονος δεν αναμένει από τον Αμερικανό διπλωμάτη να κομίσει κάτι νεότερο, αντιλαμβανόμενοι ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι διμερείς με την Αθήνα.

Tην πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί εθνική συναίνεση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, «προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας και όχι της παρεμπόδισης της λύσης ή της αναβολής της», εξέφρασε για μία ακόμη φορά o πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σχετικά άρθρα