Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με πόλεμο στη βόρεια Συρία – Έως πότε θα του επιτρέπεται να εξευτελίζει την υπερδύναμη;

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με πόλεμο στη βόρεια Συρία – Έως πότε θα του επιτρέπεται να εξευτελίζει την υπερδύναμη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Κυριακή αυτό που λέει και τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή η Τουρκία «θα καθαρίσει από τους τρομοκράτες τα σύνορά της με τη Συρία σε όλο το μήκος τους». Ο Τούρκος Πρόεδρος, αφού του επιτράπηκε από τους Ρώσους να επιτεθεί με την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, τώρα του άνοιξε η όρεξη και διακηρύσσει ότι στόχος του είναι να καταλάβει όλη τη βόρεια Συρία.

Μόνο του εμπόδιο είναι ότι στα εδάφη της βόρειας Συρίας που τελούν υπό κουρδικό έλεγχο, έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα και οι Κούρδοι έχουν παραχωρήσει στους Αμερικανούς καμιά δεκαριά βάσεις, μεταξύ των οποίων και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο. Για αυτό και η τουρκική κυβέρνηση ζητά από τους Αμερικανούς να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την περιοχή.

Στην πραγματικότητα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ύφος υπερδύναμης που δεν δικαιολογείται από την ανικανότητα του στρατού του, διατάζει επιτακτικά τους Αμερικανούς να του παραδώσουν τη βόρεια Συρία, λες και υπάρχει πιθανότητα να τον φοβηθούν.

Επίσης δεν έχει αποκλείσει να επιτεθεί και στα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη, ενώ σε αυτά είναι αναπτυγμένος ο αμερικανικός στρατός.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε επίσης, στη γενικότερη μπουρδολογία που τον διακρίνει -μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, στη βόρεια επαρχία της Αμάσειας- ότι η Τουρκία θα εξασφαλίσει ότι οι Σύροι πρόσφυγες, τους οποίους φιλοξενεί, θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις καθαριστούν τα σύνορα από τους Κούρδους μαχητές.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν οι Αμερικανοί, που κυβερνάνε τον κόσμο, θα φοβηθούν έναν ημιπαράφρονα τύραννο που τους απειλεί με αμερικανικά όπλα και τους προδίδει συμμαχώντας με τη Ρωσία και το Ιράν.

Σχετικά άρθρα