Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ονοματολογικό το Σάββατο στα Σκόπια

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ονοματολογικό το Σάββατο στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλί Αχμέτι, Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ζόραν Ζάεφ, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια,

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στα Σκόπια, όπου θα εξετασθεί το πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι.

Η συνάντηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων και σε αυτήν θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών σχετικά με τη δέσμη ιδεών για το ζήτημα της ονομασίας που παρουσίασε, και την περαιτέρω πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Ιανουαρίου και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια.

Σχετικά άρθρα