Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος αντιπρόεδρος: Δεν έχουμε ολιγάρχες αλλά μόνο κοινωνικά υπεύθυνους επιχειρηματίες

Ρώσος αντιπρόεδρος: Δεν έχουμε ολιγάρχες αλλά μόνο κοινωνικά υπεύθυνους επιχειρηματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία,

Δεν νομίζω ότι στην χώρα μας έχουμε ολιγάρχες, αυτή ήταν μια αντίληψη της δεκαετίας του 1990. Σήμερα υπάρχουν καλοί, εργατικοί, κοινωνικά υπεύθυνοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ανησυχούν για τη χώρα και κερδίζουν χρήματα, ασκώντας μια υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα».

Αυτή ήταν η απάντηση, που έδωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, στο ερώτημα ποιες είναι οι διαθέσεις στους κύκλους των ολιγαρχών σε σχέση με την ενδεχόμενη επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε ρώσους επιχειρηματίες, που του έθεσε το Bloomberg tv.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στις επικείμενες κυρώσεις , οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου, προσέθεσε ότι «οι κυρώσεις κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή, αλλά δεν την κάνουν αδύνατη».

Ένα άλλο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος του Bloomberg Τζον Φρέιερ, ήταν και το εξής: Η Ρωσία βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο παρατεταμένη οικονομική κρίση από την αρχή της διακυβέρνησης Πούτιν. Πως μπορείτε να πείσετε τους επενδυτές στο Νταβός ότι η νέα θητεία του Πούτιν θα είναι διαφορετική;

Ο Αντρέι Ντβόρκοβιτς ο οποίος ήταν επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας εφέτος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός επικαλέσθηκε τα οικονομικά στοιχεία λέγοντας ότι ο πληθωρισμός είναι σε επίπεδα ρεκόρ χαμηλός, και συνιστά μια καλή ευκαιρία για περισσότερα πραγματικά εισοδήματα, τα τραπεζικά επιτόκια μειώνονται, προφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο νέες επενδυτικές προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιταχύνεται η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, της χημικής βιομηχανίας και άλλων τομέων, αυξάνονται οι ξένες επενδύσεις, η ανεργία παραμένει χαμηλή και η δημογραφική κατάσταση σταθεροποιείται.

«Και το αποτέλεσμα είναι ότι πλήρως φύγαμε από την ύφεση του 2015-2016» είπε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ακόμη και η συμφωνία που υπέγραψε η Ρωσία με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου ήταν μια σωστή πρωτοβουλία.

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Ντβόρκοβιτς, δεν θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι υπέροχη, όπως και ότι δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αλλαγές μετά τις προεδρικές εκλογές.

«Απλώς πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» επισήμανε ο Ντβόρκοβιτς, προσθέτοντας ότι οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι είναι πολύ μικροί και πως πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση στην βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Σχετικά άρθρα