Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Χασάκα καλούν τον λαό να πολεμήσει τους Τούρκους που εισβάλουν στην Εφρίν

Οι Κούρδοι της Χασάκα καλούν τον λαό να πολεμήσει τους Τούρκους που εισβάλουν στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι, Χασάκα,

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση της Αλ Τζαζίρα -όπως έχουν μετονομάσει οι Κούρδοι τη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας- κήρυξε γενικό συναγερμό και κάλεσε όλο τον λαό να υπερασπιστεί τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να μάθει ότι η θέληση του λαού δεν μπορεί να ηττηθεί.

Σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Αμπέντ Αλ Καρέεμ Σαροχάν, αναφέρεται:

«Από την αρχή της συριακής κρίσης η φασιστική κυβέρνηση της Τουρκίας, εκπροσωπούμενη από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υπό την ηγεσία του Ερντογάν, προσπαθεί να υλοποιήσει τα παλιά αποικιοκρατικά της όνειρα στη Συρία και το μίσος της στον συριακό λαό, ιδιαίτερα στους Κούρδους.

»Το ειρηνικό δημοκρατικό σχέδιο που ξεκινήσαμε στη βόρεια Συρία την ανησυχεί, επειδή φοβάται την επιρροή από τη διάδοσή του, πράγμα που έχει οδηγήσει [την Τουρκία] σε σύγχυση και τύφλωση στην πολιτική της.

»Είναι βέβαιο ότι [η Τουρκία] θα πληρώσει το τίμημα και η προσπάθειά της τώρα να καταλάβει την Εφρίν υπό ψεύτικες προφάσεις συνιστά απειλή για ολόκληρη τη συριακή επικράτεια και τους λαούς της.

»Παράλληλα είναι μια εμφανής επιθετικότητα και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας… (…) Είναι ξεκάθαρο ότι οι ανήθικες πρακτικές της Τουρκίας επεμβαίνουν στις συριακές υποθέσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση.

»Σήμερα, όλος ο κόσμος αναγνωρίζει ότι νικήσαμε την τρομοκρατία και στρώσαμε ένα στερεό έδαφος με το αίμα των μαρτύρων μας. Δεν τους φοβόμαστε. Δεν μας τρομάζουν δυνάμεις εισβολής, όσο παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέληση του λαού μας.

»Η Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η θέληση του λαού δεν είναι αόρατη. Με αυτή την ευκαιρία, ανακοινώνουμε γενικό συναγερμό και καλούμε όλο τον ευγενή λαό να υπερασπιστεί την Εφρίν.

»Η Εφρίν θα νικήσει όπως και η Κόμπανι και άλλες συριακές πόλεις νίκησαν. Την ίδια ώρα, θέτουμε και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα υπό τις ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες της.

»Επίσης καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μια σοβαρή και σαφή απόφαση που να απαγορεύει στην τουρκική κυβέρνηση να επιτίθεται στην Εφρίν και να σταματά τους φόνους απροστάτευτων πολιτών».

Σχετικά άρθρα