Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστιανοί και Γιαζίντι της Εφρίν: «Η Δύση να μας προστατέψει από τους Τούρκους»

Χριστιανοί και Γιαζίντι της Εφρίν: «Η Δύση να μας προστατέψει από τους Τούρκους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαζίντι, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Προτεσταντισμός, Συρία, Τζιχαντιστές, Τούρκοι, Χαλέπι, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι χριστιανοί και Κούρδοι Γιαζίντι (ηλιολάτρες) πρόσφυγες, που είχαν βρει καταφύγιο στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, φοβούνται για τις ζωές τους μετά την έναρξη της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας» του τουρκικού στρατού, δηλαδή της τουρκικής εισβολής στην Εφρίν.

Οι χριστιανοί και οι Γιαζίντι ζητούν διεθνή βοήθεια και προστασία από το τουρκικό πυροβολικό και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, αλλά και από τις συμμορίες των ισλαμιστών που τελούν υπό τουρκικές διαταγές.

Σύμφωνα με την κουρδοϊρακινή ιστοσελίδα BasNews, οι χριστιανοί διαμαρτυρόμενοι της Εφρίν συγκεντρώθηκαν στην προτεστάντικη Εκκλησία Ραΐ Σαλίχ και προσευχήθηκαν για διεθνή βοήθεια.

«Εμείς η Εκκλησία του Καλού Ποιμένα στην πόλη της Εφρίν, απαιτούμε επείγουσα διεθνή προστασία για τους χριστιανούς στην Εφρίν και παύση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών. Τασσόμαστε επίσης ενάντια στους τουρκικούς βομβαρδισμούς και στην επιστροφή των ισλαμιστικών οργανώσεων στην περιοχή μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πάστορας Βαλεντίν Χανάν.

Η δήλωση του πάστορα Χανάν μεταδόθηκε και από την κουρδική υπηρεσία Rudaw News. Το ποίμνιό του αποτελείται από 250 οικογένειες στον θύλακα της Εφρίν, με τις 190 να ζουν στην πόλη της Εφρίν.

Στην τουρκική εισβολή στην Εφρίν έχουν ήδη αντιδράσει η Κύπρος, το ιρακινό Κουρδιστάν και Κούρδοι βουλευτές στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Χριστιανοί και Γιαζίντι στη βόρεια Συρία είπαν στο Associated Press ότι φοβούνται ότι θα υποστούν διωγμούς από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους, πολλοί εκ των οποίων είναι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές.

Η Ένωση Γιαζίντι Γερμανίας εκτιμά ότι περίπου 15.000 Κούρδοι Γιαζίντι ζουν στην Εφρίν και εξέφρασε τους φόβους της για τους «τζιχαντιστές που συνεργάζονται με την Τουρκία» στην εισβολή στην Εφρίν.

Σχετικά άρθρα