Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζαΐς Αλ Θουγάρ: «Ρώσοι και Τούρκοι λένε ψέμματα – Πολεμάμε πάντα στο πλευρό των Κούρδων»

Τζαΐς Αλ Θουγάρ: «Ρώσοι και Τούρκοι λένε ψέμματα – Πολεμάμε πάντα στο πλευρό των Κούρδων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η ηγεσία της ένοπλης οργάνωσης «Στρατός Επαναστατών» (Τζαΐς Αλ Θουγάρ) διέψευσε τα αναληθή δημοσιεύματα τουρκικών και ρωσικών ΜΜΕ, ότι δήθεν η οργάνωσή τους αποσκίρτησε από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και πέρασε στην πλευρά των Τούρκων.

Η ηγεσία του «Στρατού Επαναστατών», μιας δημοκρατικής ένοπλης δύναμης που αποτελείται από Άραβες, Κούρδους και Τουρκμένους, καλεί την κοινή γνώμη να μην πιστεύει τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και οι Τούρκοι πράκτορες.

Βεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να μάχονται στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στο πλευρό των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), που αποτελούν και την κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενάντια στους Τούρκους εισβολείς.

Τα ΜΜΕ που κατευθύνονται από την Ειδική Υπηρεσία Πολέμου της Τουρκίας, όπως και το ρωσικό Sputnik, μετέδωσαν το Σαββατοκύριακο ότι η Τζαΐς Αλ Θουγάρ διασπάστηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και συντάχθηκε με τους μισθοφόρους των Τούρκων. Η μετάδοση αυτή αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ των υπερασπιστών της Εφρίν.

«Τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ του τουρκικού κατοχικού κράτους είναι εντελώς ψέμματα και ψέμματα» δήλωσε διοικητής της Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Χατζί Αχμέντ.

«Αυτή η θύελλα [σ.σ. τουρκική εισβολή] συμπεριλαμβάνει και εμάς, εμείς στην Εφρίν κινητοποιηθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπισή της. Ζούμε μαζί σε αυτή τη γη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πολεμάμε τον εχθρό ο ένας δίπλα στον άλλο και αυτός ο αγώνας συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στο μέλλον. Οι ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν εκ μέρους μας είναι ψέμματα των εχθρών μας. Έχουν ανάγκη τέτοια ψέμματα για να ανυψώσουν το ηθικό των πρακτόρων τους και να σπάσουν το ηθικό του λαού μας», δήλωσε Ο Χατζί Αχμέντ σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ANHA.

Σχετικά άρθρα