Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτές είναι οι φυλακισμένες πριγκίπισσες της Σαουδικής Αραβίας

Αυτές είναι οι φυλακισμένες πριγκίπισσες της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, Βίντεο, Σαουδική Αραβία,

Στη φωτογραφία βλέπετε τις δύο φυλακισμένες κόρες του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ, οι οποίες υποστηρίζουν ότι πεθαίνουν από την πείνα.

Οι εικονιζόμενες δύο κόρες του βασιλιά Αμπντουλάχ, η Sahar και η Jawaher, κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την άμεση απελευθέρωσή τους μετά από περισσότερο από μια δεκαετία σε αιχμαλωσία.

Δηλώνουν ότι οι μεγαλύτεροι Σαουδάραβες πρίγκιπες, ιδιαίτερα οι ετεροθαλείς αδελφοί τους, τους αρνούνται την τροφή και το νερό στο σπίτι τους στο Ριάντ.

“Δεν μπορεί να κρατάς αιχμάλωτες τις κόρες σου και να το αποκαλείς αυτό οικογενειακή διαφορά”, δήλωσε η πριγκήπισσα Sahar, “αφαιρώντας τους τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στερώντας τους το φαγητό και το νερό, στερώντας τους το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερες”.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου, η Saher και Jawaher είπαν ότι οι ίδιες και οι δύο αδελφές τους έχουν φυλακισθεί στο σπίτι τους στο Ριάντ από το 2000.

Οι κόρες δήλωσαν ότι στερούνται το φαγητό και το νερό από το Μάρτιο του 2014.

“Δεν έχουμε κανένα φάρμακο”, δήλωσε η Sahar. “Χρησιμοποιούμε αυτοσχέδιες θεραπείες με υλικά που βρίσκονται στο σπίτι μας”.

Η φυλάκιση τους πιστεύεται ότι συνδέεται με την φυγή της πρώην συζύγου του Βασιλιά Αμπντουλάχ, της Al Anoud Al Fayez, η οποία κατέφυγε στη Βρετανία.

Τον Απρίλιο του 2014 η πρώην βασίλισσα Al Fayez δήλωσε ότι οι συνθήκες φυλάκισης για τις κόρες της επιδεινώθηκαν μετά την έκκληση τους στο βασιλιά να ανακουφίσει τις συνθήκες φτώχειας στη Σαουδική Αραβία.

“Δίδαξα τις κόρες μου να είναι δυνατές και να λένε την αλήθεια, ακόμη και προς τον ισχυρό πατέρα τους, στον οποίο δεν αρέσει να αμφισβητείται και προπαντός όχι από γυναίκες”, δήλωσε η Al Fayez.

“Όταν οι κόρες μου είπαν στον πατέρα τους ότι το πλούσιο βασίλειο του είναι γεμάτο από τρομερή φτώχεια, τις αποκάλεσε ψεύτρες, ακόμη και όταν εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο της Αραβίας για να ζητήσουν την βοήθεια του βασιλιά τους για την βελτίωση της δεινής οικονομικής ή ιατρικής κατάστασης τους”.

Οι κόρες, οι οποίες λένε ότι έμειναν μόνο με μια σύνδεση στο Internet, ανέφεραν ότι οι γιοί του βασιλιά Αμπντουλάχ ευθύνονται για τον εγκλεισμό τους.

Αυτοί είναι ο υπουργός της Εθνικής Φρουράς Σαουδάραβας πρίγκιπας Mitab και ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Abdul Aziz.

Η αντιπολίτευση του Ινστιτούτου του κόλπου (GULF INSTITUTE) ανέφερε την απομόνωση των τεσσάρων κοριτσιών του Αμπντουλάχ την παραμονή της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο του 2014.

Ο Ομπάμα δεν έγινε γνωστό αν έθεσε το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμπντουλάχ.

“Ο κόσμος είναι επίσης υπεύθυνος και συνένοχος με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τους γιους του σε αυτή την εγκληματική πράξη”, δήλωσε η Jawaher.

“Δεν μπορεί να μας αφήσει σε αυτό το σπίτι με αυτούς τους εγκληματίες”.

Σχετικά άρθρα