Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου ξεκαθαρίζει: Δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ΗΠΑ από άλλο μεσολαβητή

Ο Νετανιάχου ξεκαθαρίζει: Δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ΗΠΑ από άλλο μεσολαβητή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Τελ Αβίβ,

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε απόπειρα να στερηθούν οι ΗΠΑ τον ρόλο του βασικού διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η Παλαιστίνη δεν αναγνωρίζει πλέον τις ΗΠΑ ως μεσολαβητή στις συνομιλίες.

Η δήλωσή του ακολούθησε την απόφαση του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και να δώσει εντολή να μεταφερθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.

«Έχω ένα μήνυμα για τον Αμπού Μάζεν», είπε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός στη διάρκεια συνάντησής του με πρεσβευτές της χώρας του, χρησιμοποιώντας το nom de guerre του Αμπάς.

«Δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ΗΠΑ και ο ηγετικός τους ρόλος στην πολιτική διαδικασία. Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για την ειρήνη με τις ΗΠΑ δεν θέλει ειρήνη» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα