Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι… αυτοτρολάρονται – Γιλντιρίμ: «Τρομοκράτες δεν μπορούν να προστατεύουν σύνορα του ΝΑΤΟ»

Οι Τούρκοι… αυτοτρολάρονται – Γιλντιρίμ: «Τρομοκράτες δεν μπορούν να προστατεύουν σύνορα του ΝΑΤΟ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι πουλάνε τρέλα αλλά στην πραγματικότητα αυτοτρολάρονται. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε την Τρίτη ότι «τρομοκρατικές ομάδες δεν μπορούν να προστατεύουν τα σύνορα του ΝΑΤΟ», εννοώντας τους Κούρδους, αλλά στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή του επιστρέφεται ως έχει, αφού όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι η Τουρκία αγκαζέ με το Κατάρ είναι οι χώρες που προστατεύουν, εξοπλίζουν και υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία. Πράγματι, η χώρα διεθνής τρομοκράτης Τουρκία δεν μπορεί να προστατεύει σύνορα του ΝΑΤΟ.

Αλλά απορία προκαλεί σε ποια σύνορα του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, αφού η κουρδική συνοριοφυλακή, που ανακοίνωσαν ότι θα συστήσουν οι ΗΠΑ, θα προστατεύει τα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία και η Συρία, όπως είναι γνωστό, δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι Τούρκοι βρίσκονται σε σύγχυση και καταφεύγουν, όπως συνηθίζουν, σε αλλοπρόσαλλες δηλώσεις.

Η Τουρκία, από την άλλη, είναι πράγματι μέλος του ΝΑΤΟ; Η συμμαχία της με τη Ρωσία και το Ιράν την καθιστά ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ;

«Το καθήκον προστασίας των συνόρων του ΝΑΤΟ θα αφεθεί σε τρομοκρατικές ομάδες; Μπορούμε να προστατέψουμε μόνοι μας τα σύνορά μας», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλιντιρίμ, εξηγώντας ότι τα σύνορα του ΝΑΤΟ είναι τα νότια σύνορα της Τουρκίας. Προφανώς και ο Τούρκος πρωθυπουργός θα ήθελε η Τουρκία να εισβάλει στη βόρεια Συρία και να την καταλάβει. Αυτό εννοεί.

Στη συνέχει κατηγόρησε ορισμένες χώρες που «θεωρούνται φιλικές» ότι συνεργάζονται και δημιουργούν ένα στρατό με τρομοκράτες, κατηγορώντας δηλαδή τις ΗΠΑ ότι δημιουργούν κουρδικό στρατό.

Κατηγόρησε τις «ιμπεριαλιστικές επιθυμίες» που εφαρμόζουν νέα σχέδια για να αποδυναμώσουν την Τουρκία στην περιοχή.

Είπε ότι η Τουρκία ζητά από τους συμμάχους της να κάνουν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους και να δηλώσουν εάν θα δρουν στη γραμμή του ΝΑΤΟ ή θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με «άρπαγες» που προσπαθούν να βλάψουν την Τουρκία. Και εδώ απορεί κάθε λογικός άνθρωπος: Η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία και το Ιράν είναι στη γραμμή του ΝΑΤΟ;

Ο Γιλντερίμ δήλωσε ακόμα ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ παραχωρήσεις στην εδαφική της κυριαρχία. Αυτό γιατί το δήλωσε; Γιατί φοβάται, τρέμει, ότι υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.

Την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, Ράιαν Ντίλον, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συστήσουν μαζί με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μια συνοριοφυλακή από 30.000 άνδρες και γυναίκες για την ασφάλεια των βόρειων συνόρων της Συρίας. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πανικό στην Άγκυρα.

Το τουρκικό καθεστώς απάντησε ότι είναι έτοιμο να επιτεθεί στους Κούρδους σε ολόκληρη τη βόρεια Συρία και να τους εξαλείψει. Στη βόρεια Συρία, στο πλευρό των Κούρδων, είναι αναπτυγμένος και αμερικανικός στρατός. Οι Τούρκοι θα κηρύξουν τον πόλεμο σε Κούρδους και ΗΠΑ; Θα δείξει…

Σχετικά άρθρα