Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν σε θεωρία συνωμοσίας: «Δεν μας επιτέθηκαν οι Τούρκοι με τα αεροπλανάκια αλλά άλλοι… ξέρουμε ποιοι!»

Ο Πούτιν σε θεωρία συνωμοσίας: «Δεν μας επιτέθηκαν οι Τούρκοι με τα αεροπλανάκια αλλά άλλοι… ξέρουμε ποιοι!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ρωσία, Συρία, Ταρτούς (Ανταράδος), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε συνάντησή του με τους αρχισυντάκτες ρωσικών ΜΜΕ και πρακτορείων ειδήσεων, ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόσφατη αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια της Συρίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι η Τουρκία έχει κάποια σχέση με την επίθεση, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ισχυρίστηκαν ότι εξαρτήματα για την κατασκευή των αυτοσχέδιων ντρον προήλθαν από την Τουρκία.

«Υπήρξαν προβοκάτορες [πίσω από την επίθεση] αλλά δεν ήταν Τούρκοι, γνωρίζουμε ποιοι ήταν… Γνωρίζουμε πόσα και ποιους πλήρωσαν για αυτή την προβοκάτσια», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν μια προβοκάτσια που αποσκοπούσε να υπονομεύσει τις σχέσεις της Ρωσίας με τους εταίρους της, συμπεριλαμβανόμενης της Τουρκίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία έχει λάβει επιπλέον μέτρα για την προστασία των στρατιωτικών της εγκαταστάσεων στη Συρία.

«Πρώτον, αυτές είναι προβοκάτσιες που σκοπεύουν στην κατάρρευση των συμφωνιών που καταλήξαμε νωρίτερα. Δεύτερον, ήταν επίσης μια προσπάθεια για να καταστραφούν οι σχέσεις μας με εταίρους -την Τουρκία και το Ιράν. Το κατανοούμε ξεκάθαρα αυτό και για αυτό θα δείξουμε αλληλεγγύη», είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επιθέσεις με τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια ήταν καλά προετοιμασμένες «και γνωρίζουμε ότι αυτά τα ντρον μεταφέρθηκαν, όπως [γνωρίζουμε] και τον αριθμό των ντρον».

Τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές βάσεις στη Συρία, η αεροπορική Χμέιμιμ και ο ναύσταθμος στην Ταρτούς, δέχτηκαν επίθεση από σμήνη ντρον που έφεραν μικρές βόμβες.

Οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ντρον και όποιος τα δει αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για αυτοσχέδια αεροπλανάκια τεχνολογίας που κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο και μπορεί να τη βρει κανείς ακόμα και σε καταστήματα για παιχνίδια.

Η ρωσική πλευρά όμως προσπαθεί να οικοδομήσει μια σκοτεινή θεωρία συνωμοσίας, που δήθεν αποσκοπεί να χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία και το Ιράν. Ο λόγος που εμπλέκεται η Τουρκία στο θέμα είναι γιατί η επίθεση με τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές προσκείμενους στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα