Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος πανεπιστημιακός ισχυρίστηκε ότι ο Νώε μιλούσε με κινητό τηλέφωνο και η Κιβωτός ήταν πυρηνικό σκάφος

Τούρκος πανεπιστημιακός ισχυρίστηκε ότι ο Νώε μιλούσε με κινητό τηλέφωνο και η Κιβωτός ήταν πυρηνικό σκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατακλυσμός, Κατακλυσμός του Νώε, Τουρκία,

Ένας Τούρκος πανεπιστημιακός, ισχυρίστηκε πριν μερικές ημέρες, στις 6 Ιανουαρίου, ότι ο Νώε κάλεσε το γιο του μέσω κινητού τηλεφώνου, λίγο πριν τον κατακλυσμό. Μάλιστα όπως είπε, η ιστορία αναφέρεται τόσο στο Κοράνι όσο και στην Παλαιά Διαθήκη.

Μιλώντας στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT1 στις 6 Ιανουαρίου, ο Γιαβούζ Ορνέκ, λέκτορας της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πως ο Νώε επικοινωνούσε με το γιο του μέσω κινητού τηλεφώνου καθώς ήταν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον.

«Υπήρχαν τεράστια κύματα ύψους 300 έως 400 μέτρων και ο γιος του ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά.

»Το Κοράνι λέει ότι ο Νώε μίλησε με το γιο του. Αλλά πώς κατάφεραν να επικοινωνήσουν; Ήταν ένα θαύμα; Θα μπορούσε να είναι. Αλλά πιστεύουμε ότι επικοινωνούσε με το γιο του μέσω κινητού τηλεφώνου» δήλωσε ο Ορνέκ.

Ισχυρίστηκε επίσης πως ο ίδιος ο Νώε έχτισε την κιβωτό με χάλυβα και πως αυτή κινούνταν με πυρηνική ενέργεια.

«Είμαι επιστήμονας, μιλώ βάση της επιστήμης» πρόσθεσε ο Ορνέκ.

Ο Νώε, ο οποίος στο Βιβλίο της Γένεσης, έχτισε την κιβωτό που έσωσε την οικογένειά του και πολλά ζευγάρια ζώων από ένα μεγάλο κατακλυσμό, λατρεύεται από τον Ιουδαϊσμό, το Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι είναι αφιερωμένο σε αυτόν και την ιστορία του.

Επιστήμονες και τυχοδιώκτες αναζητούν την χαμένη κιβωτό του Νώε για πολλά χρόνια.

Μια ομάδα ευαγγελικών χριστιανών εξερευνητών ισχυρίστηκε ότι βρήκε τα ερείπια της κιβωτού του Νώε κάτω από το χιόνι και τα ηφαιστειακά συντρίμματα στο όρος Αργκί της Τουρκίας στην ανατολική επαρχία του Αrrı, ανέφερε το National Geographic, στις 30 Απριλίου 2010.

Σχετικά άρθρα