Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 21 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Εκεί, οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν επιχείρηση που πραγματοποιούν κατά των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα που έγιναν την Κυριακή σε πολλές περιοχές του νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας Ιντλίμπ στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους της ίδιας οικογένειας κοντά στην τοποθεσία Σιντζάρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χθες την τοποθεσία αυτή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμπού Ντούχουρ, το οποίο αποτελεί τον επόμενο στόχο των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν από τις 25 Δεκεμβρίου με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας επιχείρηση για την ανακατάληψη του νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας Ιντλίμπ, που είναι το μόνο στο οποίο δεν έχει τον έλεγχο η συριακή κυβέρνηση και έχουν υπό την κατοχή τους τζιχαντιστές της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Συρία.

“Σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις και η ρωσική αεροπορία συνεχίζουν την επιχείρησή τους σε πολλές περιοχές της Ιντλίμπ”, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Με την κατάληψη του νοτιοανατολικού τμήματος της Ιντλίμπ, οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσκοπούν να καταστήσουν ασφαλείς τις μετακινήσεις σε μια αρτηρία που συνδέει το Χαλέπι, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, με την πρωτεύουσα Δαμασκό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στη Συρία, ενώ εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι εντός της χώρας ή αυτοί που την έχουν εγκαταλείψει και έχουν γίνει πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα