Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά άρπαξε η Μητρόπολη Κορυτσάς – «Φταίνε τα κεριά» λένε αλβανικά ΜΜΕ

Φωτιά άρπαξε η Μητρόπολη Κορυτσάς – «Φταίνε τα κεριά» λένε αλβανικά ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Θεοφάνεια, Ιλίρ Μέτα, Κορυτσά, Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης Πελούσι, Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πυρκαγιά, Φωτιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Πυρκαγιά ξέσπασε στο εσωτερικό της Μητρόπολης Κορυτσάς στη Βόρεια Ήπειρο. Οι αιτίες δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά πιθανόν -όπως σημειώνεται σε αλβανικά Μέσα- η φωτιά να προκλήθηκε από τα κεριά των πιστών.

Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, «καπνός και φλόγες κάλυψαν τον ναό μετά τη Θεία Λειτουργία του Αγιασμού των Υδάτων, καθώς πολλοί πιστοί άναψαν κεριά. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπέστησαν καμία ζημιά οι εικόνες του ναού.

»Μόνο ένα μέρος του ναού τυλίχθηκε στις φλόγες, αλλά οι πυροσβέστες επενέβησαν γρήγορα σβήνοντας τη φωτιά. Η κατάσταση σταθεροποιήθηκε γύρω στις 12.30».

Προηγουμένως ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, με την ευκαιρία της Ημέρας των Θεοφανείων, παρέστη στη θεία λειτουργία στη Μητρόπολη της Κορυτσάς.

Ο πρόεδρος Μέτα συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ιωάννη, ενώ συνεχάρη τους πιστούς για την Ημέρα του Αγιασμού των Υδάτων, προσθέτοντας ότι η παρουσία του δείχνει την άριστη θρησκευτική αρμονία στη χώρα.

Ο Μητροπολίτης Ιωάννης δώρισε στην Αλβανό Πρόεδρο μια εικόνα του Αγίου Ιλίρι (Άγιος Ιλλυραίος).

Σχετικά άρθρα