Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Εντοπίστηκαν νέα λείψανα αγνοουμένων σε κατεχόμενες περιοχές

Κύπρος: Εντοπίστηκαν νέα λείψανα αγνοουμένων σε κατεχόμενες περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγνοούμενοι, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος,

Συνεργεία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο εντόπισαν αυτή την εβδομάδα λείψανα που πιστεύεται ότι ανήκουν σε αγνοούμενους στο χωριό Πέτρα, στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και στο Δίκωμο.

Επιφανειακά έχουν εντοπιστεί κάποια λείψανα. Λόγω των βροχών των τελευταίων ημερών οι εργασίες διακόπηκαν και θα επαναρχίσουν από βδομάδας, εφόσον ο καιρός είναι καλός, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Είπε επίσης πως αυτή την περίοδο συνεργεία της ΔΕΑ εργάζονται σε ακόμη πέντε χώρους: Μια Μηλιά, Γερόλακκο, Σύσκληπο, Βώνη και Κερύνεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η επιτροπή στις αρχές του χρόνου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 αγνοούνται 865 Ελληνοκύπριοι ενώ ταυτοποιήθηκαν 645.

Σε ότι αφορά τους Τουρκοκύπριους, αγνοούνται 282, ενώ ταυτοποιήθηκαν 210.

«Η Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο επιλαμβάνεται μόνο υποθέσεις προσώπων που έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι στις διακοινοτικές συγκρούσεις καθώς και στα γεγονότα του Ιουλίου 1974 και μετέπειτα σύμφωνα με το, Άρθρο 7, Όροι Εντολής για την ίδρυση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο.

»Από τη βία εκείνων των χρονικών περιόδων, οι δύο κοινότητες έχουν καταθέσει επίσημα στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) 492 υποθέσεις Τουρκοκύπριων αγνοουμένων και 1510 υποθέσεις Ελληνοκύπριων αγνοουμένων».

Σχετικά άρθρα