Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές έστησαν ενέδρα και σκότωσαν τρεις δικηγόρους στη Μοσούλη

Τζιχαντιστές έστησαν ενέδρα και σκότωσαν τρεις δικηγόρους στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έστησαν ενέδρα την Τετάρτη σε δρόμο της Μοσούλης και σκότωσαν τρεις Ιρακινούς δικηγόρους μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, σύμφωνα με πηγή του Alghad Press.

Τρομοκράτες συνεχίζουν να κρύβονται μέσα στην ιρακινή μεγαλούπολη πέντε μήνες μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος.

Την Τρίτη η υπηρεσία πληροφοριών του ιρακινού στρατού συνέλαβε έναν τζιχαντιστή ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη Μοσούλη. Τον έπιασαν σε ένα σημείο ελέγχου.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 και απελευθερώθηκε τον Ιούλιο του 2017. Τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακήρυξε την πλήρη απελευθέρωση των εδαφών του Ιράκ από τους τρομοκράτες, κηρύσσοντας παράλληλα και το τέλος του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές παραμένουν στο Ιράκ και παρά ότι δεν ελέγχουν εδάφη, επιδίδονται σε ανταρτοπόλεμο και σε αντάρτικο πόλεων.

Σχετικά άρθρα