Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεράλ Ακσενέρ: Οπαδοί του Ερντογάν εξοπλίζονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης – Προετοιμάζονται για εμφύλιο;

Μεράλ Ακσενέρ: Οπαδοί του Ερντογάν εξοπλίζονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης – Προετοιμάζονται για εμφύλιο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SADAT - Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία, Μεράλ Άκσενερ, Τουρκία,

Η ακροδεξιά Τουρκάλα πολιτικός Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτης του «Καλού Κόμματος – İYİ» (διάσπαση των Γκρίζων Λύκων), ισχυρίστηκε ότι πολίτες οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλίζονται σε στρατόπεδα στον Πόντο, στην επαρχία Τοκάτ, και στο Ικόνιο της κεντρικής Ανατολίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü και τη Hurriyet που αναμεταδίδει την είδηση.

«Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Τοκάτ και στο Ικόνιο. Πρέπει να ερευνηθούν και τα αποτελέσματα να μας γίνουν γνωστά», δήλωσε η Ακσενέρ σε συνέντευξή της.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ορισμένοι μάρτυρες είδαν να οπλισμένους να κινούνται στις περιοχές αυτές -με όπλα μεγάλου βεληνεκούς- και λέγεται ότι συνδέονται με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης παραστρατιωτικών.

Σύμφωνα με την Ακσενέρ, οι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζονται για την προεκλογική περίοδο και θα διασπείρουν χάος στη χώρα εάν τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για το κυβερνών ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η Μεράλ Ακσενέρ αναφέρθηκε και σε μια «δομή» που βρίσκεται πίσω από αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης παραστρατιωτικών οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την εταιρεία μισθοφόρων SADAT.

Για τη SADAT και τους σχεδιασμούς της το TRIBUNE έχει δημοσιεύσει αρκετά διαφωτιστικά άρθρα. Μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: SADAT – Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία

Η Μεράλ Ακσενέρ τόνισε ότι η ισλαμιστική κυβέρνηση επιχειρεί να αποθαρρύνει τους αντιπολιτευόμενους Τούρκους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, «προσπαθούν να φοβίσουν τους ψηφοφόρους λέγοντας ότι τα μέλη της SADAT ή κάποιων άλλων ένοπλων ομάδων θα είναι ενεργά στις εκλογές».

«Ανησυχούν ότι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν παραπάνω από 50% στις προεδρικές εκλογές. Από εκεί προέρχεται η ανησυχία τους».

Πολλοί αναλυτές είναι της άποψης, που βρίσκει σύμφωνο και το TRIBUNE, ότι εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάσει τις εκλογές του 2019 η Τουρκία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Πληροφορίες από τουρκικές αντικαθεστωτικές πηγές αναφέρουν ότι περισσότερα από 300.000 όπλα βρίσκονται στα χέρια οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό σε συνδυασμό ότι η ισλαμιστική κυβέρνηση έχει διώξει μέχρι στιγμής 150.000 αντιφρονούντες δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Σε περίπτωση που η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία, οι διωχθέντες θα ζητήσουν «ρεβάνς» από τους ισλαμιστές και οι οπλισμένοι ως αστακοί ισλαμιστές είναι βέβαιο ότι θα κάνουν χρήση των όπλων τους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να χάσει την εξουσία και οι οπαδοί του είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για αυτή.

Σχετικά άρθρα