Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν κράτος τους την Ιουδαία και πρωτεύουσά τους την Ιερουσαλήμ των Εβραίων

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν κράτος τους την Ιουδαία και πρωτεύουσά τους την Ιερουσαλήμ των Εβραίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ιουδαία, Ισραήλ, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι,

Η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ «δεν πωλείται», αντιδρώντας στην προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει τη οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Παλαιστίνιους, η οποία ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, εάν οι τελευταίοι αρνηθούν να διαπραγματευθούν με το Ισραήλ.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης και δεν πωλείται είτε έναντι χρυσού είτε έναντι δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Προεδρίας, αναφερόμενος στην άρνηση των Παλαιστινίων να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις μετά την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερής Πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα αναφέρεται σε μια «αιώνια πρωτεύουσα» ενός παλαιστινιακού κράτους που ουδέποτε υπήρξε, αφού η ανατολική Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε από το Ισραήλ το 1967 ως ιορδανικό έδαφος.

Αυτό που αποκρύπτουν οι Άραβες της Παλαιστίνης είναι ότι η Γάζα ήταν έως το 1967 αιγυπτιακό έδαφος και η ανατολική Ιερουσαλήμ ιορδανικό. Το λεγόμενο «κράτος της Παλαιστίνης» ανακηρύχθηκε το 1988 και η Ελλάδα δεν το αναγνωρίζει.

Επίσης όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι η Ιερουσαλήμ είναι η ιστορική και αιώνια πρωτεύουσα των Εβραίων.

Η λεγόμενη Δυτική Όχθη, όπου θέλει να ιδρυθεί το Κράτος της Παλαιστίνης, είναι η Ιουδαία.

Κάθε λογικός άνθρωπος θα αντιδρούσε στην αξίωση των Αράβων να έχουν ως κράτος τους την Ιουδαία για αυτό και την αποκαλούν «Δυτική Όχθη» για να μη γίνεται ο συνειρμός με την ιστορική πραγματικότητα.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ που έχουν αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό Κράτος με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», πρόσθεσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα. Δηλαδή, επαναλαμβάνουμε, οι Άραβες θέλουν να ιδρύσουν κράτος στην Ιουδαία με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το 2016 οι ΗΠΑ παρείχαν βοήθεια ύψους 319 εκατομμυρίων δολαρίων (264 εκατομμυρίων ευρώ) στους Παλαιστίνιους μέσω της αμερικανικής υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας.

Σε αυτά προστίθενται 304 εκατομμύρια δολάρια τα οποία προσέφερε η Ουάσινγκτον σε προγράμματα του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη. Οι Άραβες Παλαιστίνιοι αν και εισπράττουν τα αμερικανικά δολάρια έχουν γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ιράν. Δικαίως ο Ντόναλαντ Τραμπ αντέδρασε. Ποιος λογικός άνθρωπος θα χρηματοδοτούσε εκείνους που είναι σύμμαχοι των εχθρών του;

ΗΠΑ: Οι Παλαιστίνιοι να προσέλθουν στο τραπέζι

Την Τρίτη, η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η χώρα της σχεδιάζει να σταματήσει τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Ο πρόεδρος είπε βασικά ότι δεν θέλει να δώσει οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοδότηση, ή θα σταματήσει τη χρηματοδότηση, έως ότου οι Παλαιστίνιοι συμφωνήσουν να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε η Νίκι Χέιλι στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση για τη μελλοντική χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Σε δήλωσή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκίνες, δήλως ότι «η UNRWA δεν έχει ενημερωθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για οποιεσδήποτε αλλαγές στη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας από τις ΗΠΑ».

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της υπηρεσίας με μια δέσμευση για ένα ποσό που φθάνει τα 370 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2016, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNRWA.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, υπάρχουν 5,9 εκατομμύρια πρόσφυγες και άλλα πρόσωπα που έχουν καταγραφεί από την UNRWA ως επιλέξιμα για τις υπηρεσίες της, που περιλαμβάνουν την παροχή εκπαίδευσης και ιατρικής φροντίδας στη Δυτική Όχθη στη Λωρίδα της Γάζας, στην Ιορδανία, στον Λίβανο και στη Συρία.

Σχετικά άρθρα