Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ της Συρίας – 7 άμαχοι νεκροί

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ της Συρίας – 7 άμαχοι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 7 άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Συρία στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς οι οποίοι στοχοθέτησαν μια κοινότητα στην Ιντλίμπ, την επαρχία στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα κυβερνητικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και πάνω από μία εβδομάδα επιχείρηση στην περιφέρεια της επαρχίας Ιντλίμπ, της μοναδικής που παραμένει ολόκληρη πέραν του ελέγχου της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι επιδρομές στοχοθέτησαν την κοινότητα Χαν Σουμπούλ, στο κεντρικό τμήμα της επαρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αεροσκάφη άφησαν πίσω τους «τουλάχιστον 7 νεκρούς, πέντε παιδιά και δύο γυναίκες», διευκρίνισε η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

«Δεν γνωρίζουμε εάν επρόκειτο για αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος ή της Ρωσίας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Στην Ιντλίμπ κυριαρχεί η τζιχαντιστική συμμαχία Ταχρίρ αλ Σαμ, ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα, ενώ στην επαρχία είναι παρούσες κι άλλες οργανώσεις ισλαμιστών.

Η επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων ακολούθησε δύο μήνες σποραδικών εχθροπραξιών που εκτόπισαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

«Πάνω από 60.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη νότια Ιντλίμπ και στη βορειοανατολική Χάμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Οι καταυλισμοί υποδοχής των εκτοπισμένων έχουν «πλημμυρίσει» από κόσμο, συμπλήρωσε το OCHA: «νέοι καταυλισμοί στήθηκαν στα σύνορα με την Τουρκία αλλά δεν επαρκούν», σημείωσε η υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε πως ορισμένοι αναγκάζονται να μένουν εκτός.

Σχετικά άρθρα