Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με 22χρονο “vlogger” που γελούσε δίπλα στο πτώμα αυτόχειρα

Σάλος με 22χρονο “vlogger” που γελούσε δίπλα στο πτώμα αυτόχειρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για YouTube, Αυτοκτονία, Ιαπωνία, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Λόγκαν Πολ, Αμερικανός σταρ του YouTube, ανεβάζοντας ένα βίντεο όπου εμφανιζόταν το πτώμα ενός αυτόχειρα στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το BBC, στο βίντεο φαίνονταν ο Πολ και οι φίλοι του στο δάσος Αοκιγκαχάρα, στους πρόποδες του όρου Φούτζι, μια περιοχή γνωστή για τις πολλές αυτοκτονίες που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Είχαν πάει για να τραβήξουν βίντεο στο «στοιχειωμένο» δάσος, και εκεί εντόπισαν το πτώμα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, σοκαρίστηκαν από τον εντοπισμό της σορού, αλλά έκαναν και αστεία, τα οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων online, από χρήστες που έλεγαν ότι το βίντεο είναι «αηδιαστικό» και δείχνει ασέβεια προς τον νεκρό.

Το βίντεο ανέβηκε την Κυριακή και είχε εκατομμύρια views στο YouTube πριν κατεβεί.

Έκτοτε, ο Πολ έχει ανεβάσει μήνυμα απολογίας στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για σφάλμα του, ως αποτέλεσμα του «σοκ και δέους» που ένιωσε.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Το δάσος της Αοκιγκαχάρα είναι γνωστό στην Ιαπωνία και διεθνώς ως προορισμός για ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν- σε σημείο που δεν δημοσιοποιούνται αριθμοί για τις αυτοκτονίες που λαμβάνουν χώρο εκεί ετησίως, για να αποφευχθεί η εξάπλωση της φήμης του.

Ωστόσο, υπάρχουν πινακίδες όπου συστήνεται στους επισκέπτες να ζητήσουν βοήθεια αντί να αυτοκτονήσουν.

Το επίμαχο 15λεπτο βίντεο εντάσσεται σε μια σειρά δημοσιεύσεων από την Ιαπωνία, όπου ο 22χρονος Αμερικανός «vlogger» είχε πάει ταξίδι με φίλους του.

Η εκδρομή στο δάσος είχε ως στόχο να αναδείξει τη «στοιχειωμένη» διάστασή του, όπως έλεγε ο ίδιος στο βίντεο- με τον ίδιο και τους φίλους του, μετά από λίγο περπάτημα, να συναντούν το πτώμα, το οποίο στο βίντεο προβάλλεται σε σειρά κοντινών πλάνων, με φίλτρο πάνω από το πρόσωπο.

Ένα από τα μέλη της μικρής ομάδας ακούγεται να λέει ότι «δεν νιώθει καλά» και ο Πολ ρωτάει «τι, δεν έχεις σταθεί ποτέ δίπλα σε έναν νεκρό;» και να γελάει.

Η ταυτότητα του αυτόχειρα δεν έγινε γνωστή, ωστόσο το όνομα του Λόγκαν Πολ ήταν trending στοTwitter παγκοσμίως, με τους περισσότερους χρήστες να τον αποδοκιμάζουν έντονα- και άλλοι να ζητούν απομάκρυνση του καναλιού του από το YouTube συνολικά.

Ο ίδιος πάντως ισχυρίστηκε πως η πρόθεσή του ήταν να ενημερώσει για την αυτοκτονία και την πρόληψή της, ενώ πρόσθεσε πως «άνθρωπος είμαι, μπορεί να κάνω λάθος».

Επίσης, στο βίντεο ανέφερε πως δεν βγάζει χρήματα από το συγκεκριμένο υλικό.

Σχετικά άρθρα