Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν οι αλαουίτες στρατιώτες στον πόλεμο της Συρίας

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν οι αλαουίτες στρατιώτες στον πόλεμο της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απώλειες Πολέμου Συρίας, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Συρία, Ταρτούς (Ανταράδος), Τζιχαντιστές,

Χριστιανοί και αλαουίτες Σύροι στρατιώτες συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στον πόλεμο της Συρίας, μιας και γνωρίζουν ότι το μέλλον τους στη χώρα δεν έχει καμία εγγύηση σε περίπτωση που ανατραπεί ο αλαουίτης στο θρήσκευμα Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με συριακά δημοσιεύματα, 24 στρατιώτες από την επαρχία της Ταρτούς της Συρίας, στα παράλια της Μεσογείου, σκοτώθηκαν δύο τελευταίες εβδομάδες πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις στα υπόλοιπα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν έξι αξιωματικοί και 18 στρατιώτες στις επαρχίες Ντέιρ Αλ Ζουρ (ανατολική Συρία), Ιντλίμπ και Χάμα (βορειοδυτική Συρία) και στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού.

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία έχουν σκοτωθεί συνολικά 119.000 φιλοκυβερνητικοί που υπηρετούσαν στον στρατό, στην αστυνομία και σε παραστρατιωτικές μονάδες.

Οι στρατιώτες της Συρίας -του τακτικού στρατού- που σκοτώθηκαν αριθμούν τους 62.000. Επίσης στη Συρία σκοτώθηκαν και 1.556 παραστρατιωτικοί μαχητές της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που πολεμά στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.

Οι μεσογειακές επαρχίες της Συρίας, Λαοδίκεια (Λαττάκεια) και Ταρτούς, κατοικούνται κυρίως από αλαουίτες και ελληνορθόδοξους χριστιανούς.

Οι αλαουίτες (πληθυσμός 3,4 εκ.) δεν αποτελούν παρακλάδι του σιιτικού ισλάμ, όπως προσπαθεί να τους εμφανίσει το καθεστώς της Δαμασκού για να έχει την υποστήριξη της Τεχεράνης, αλλά πλατωνική-γνωστική φατρία, με απόκρυφες εσωτερικές διδασκαλίες που δεν αποκαλύπτει στους αμύητους.

Επειδή οι αλαουίτες έχουν ως επικαλύμματα χριστιανικές και μουσουλμανικές αναφορές τους θεωρούν -συνήθως αμύητοι επιστήμονες- ως «συγκριτική» θρησκευτική σέχτα, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι αυτά τα επικαλύμματα τα υιοθέτησαν ως «φερετζέ» σε παλαιότερες εποχές για να μη διώκονται από χριστιανούς ή μουσουλμάνους.

Από τους αλαουίτες λέγεται ότι επηρεάστηκαν οι Ναΐτες Σταυροφόροι ιππότες όταν βρέθηκαν στη Μέση Ανατολή.

Το γεγονός ότι οι αλαουίτες ζουν στα ίδια εδάφη με τους ελληνορθόδοξους μαρτυρεί και την ισχυρή σχέση που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο πληθυσμών.

Οι αλαουίτες είναι κοσμικοί και ζουν σύμφωνα με τους δυτικούς τρόπους.

Σχετικά άρθρα