Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία σχημάτισε στρατό 20.000 Σύρων και Τουρκμένων μισθοφόρων στη Συρία

Η Τουρκία σχημάτισε στρατό 20.000 Σύρων και Τουρκμένων μισθοφόρων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Τριάντα φιλότουρκες ένοπλες οργανώσεις που συμμετείχαν στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ενοποιήθηκαν και σχημάτισαν μια παραστρατιωτική δύναμη που την ονομάζουν «Εθνικό Στρατό».

Ο λεγόμενος «Εθνικός Στρατός», που αποτελεί στην πραγματικότητα τον ένοπλο βραχίονα του τουρκικού στρατού στη Συρία, διακήρυξε ότι θα πολεμήσει τόσο ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού υπό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία «Εθνικός Στρατός» ή στα αραβικά Αλ Τζαΐς Αλ Βατάνι, αποτελείται από οργανώσεις που είχαν δράση στις επαρχίες Χαλεπίου, Ιλντίμπ, Χομς, Χάμα, Ράκα, Χασάκα, Ντέιρ Αλ Ζουρ και Λαττάκεια.

Λέγεται ότι διαθέτει μια δύναμη 22 χιλιάδων ανδρών και τυπικά ως «αρχηγός» του εμφανίζεται ο επικεφαλής της φιλότουρκης «Προσωρινής Κυβέρνησης της Συρίας», Τζαβάντ Αμπού Χατάμπ.

Η κυρίως δύναμη του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» αποτελείται από Τουρκμένους της Συρίας.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική νομαδική φυλή που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας παρέμεινε σε εδάφη της βόρειας Συρίας και του βορειοδυτικού Ιράκ. Η Τουρκία τους θεωρεί ομογενείς της και τους χρησιμοποιεί τόσο μέσα στη Συρία όσο και μέσα στο Ιράκ ως παραστρατιωτικές ένοπλες μονάδες της.

Οι οργανώσεις των Τουρκμένων που συμμετέχουν στον «Εθνικό Στρατό» είναι: η Ταξιαρχία του Μεχμέτ Φατίχ που τελεί υπό την εποπτεία του Ντογκάν Σουλεϊμάν και η Ταξιαρχία του Σουλτάνου Μουράτ.

Να σημειωθεί ότι ήδη αυτές οι τουρκμενικές συμμορίες φοράνε τουρκικές στολές και μισθοδοτούνται από την Άγκυρα για τον πόλεμο που διεξάγουν στη Συρία.

Σχετικά άρθρα