Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού διέλυσαν και λεηλάτησαν τη Συρία τώρα παριστάνουν τους ειρηνοποιούς οι Τούρκοι

Αφού διέλυσαν και λεηλάτησαν τη Συρία τώρα παριστάνουν τους ειρηνοποιούς οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν για το τέλος του πολέμου στη Συρία, ισχυρίσθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του σε στελέχη του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Πολυδώριον (Μπουρντούρ) της Μικράς Ασίας.

Ο Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ακόμα ότι η Τουρκία εργάζεται για μια μόνιμη ειρήνη και την εγκαθίδρυση μια νέας κυβέρνησης στην εμπόλεμη χώρα.

«Το επόμενο βήμα είναι η επίτευξη μόνιμης ειρήνης. Με άλλα λόγια, η δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης στη Συρία, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλες οι οργανώσεις που δεν έχουν εμπλακεί στην τρομοκρατία και όλες οι εθνοτικές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη την εδαφική ακεραιότητα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ έγιναν στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αποκάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, «τρομοκράτη» προσθέτοντας ότι η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί μαζί του, δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της Μόσχας.

Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που ευθύνεται για τον εμφύλιο στη Συρία.

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας συνεργάστηκε με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου της οργάνωσης, εξόπλισε ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις στο έδαφος της Συρίας, αρκετές χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές πολέμησαν είτε μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους είτε της συριακής Αλ Κάιντα.

Επίσης η Τουρκία διευκόλυνε την έλευση στη Συρία τουλάχιστον δέκα χιλιάδων Τούρκων Ουιγούρων από την Κίνα και εξόπλισε τουρκμενικές πολιτοφυλακές στα βόρεια της χώρας, μετατρέποντάς τες σε παραστρατιωτικούς βραχίονες του τουρκικού στρατού.

Η Τουρκία έχει εισβάλει παράνομα στη Συρία και κατέχει εδάφη της στα βορειοδυτικά, στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Σχετικά άρθρα