Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Ιράν – «Τέλος στη δικτατορία» (βίντεο)

Μεγάλες διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Ιράν – «Τέλος στη δικτατορία» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ιράν,

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο σε πολλές πόλεις του Ιράν, στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και στο ιρανοκρατούμενο ανατολικό Κουρδιστάν για τρίτη ημέρα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ενάντια στις πολιτικές καταπίεσης του σιιτικού ισλαμιστικού καθεστώτος και ενάντια στη μεγάλη φτώχεια.

«Μην φοβάστε, όλοι ενωμένοι», «Ο στρατός για τον λαό, ο λαός για τον στρατό», «Τέλος στη δικτατορία», «Θάνατος στη δικτατορία», είναι ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στις πόλεις Κερμνσάχ, Σαρί Κουρντ, Τεχεράνη, Χαμαντάν, Ισφαχάν, Γιασούτζ, Μασχάντ, Καράτζ, Τζατζρούντ, Μπαντζούρντ, Ραφσαντζάν.

Φοιτητές διαδήλωσαν και μέσα στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ Αστυνομίας και φοιτητών.

Στη Μασχάντ, όπου ξέσπασαν αρχικά οι διαδηλώσεις, πολλοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του προηγούμενου καθεστώτος του Σάχη (του βασιλιά του Ιράν). Στη Μασχάντ αναπτύχθηκαν και στρατιωτικές δυνάμεις.

Στην Ισφαχάν, μια από τις πλουσιότερες επαρχίες του Ιράν, πολλές γυναίκες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και μια διαδηλώτρια βιντεοσκοπήθηκε να φωνάζει στους Ιρανούς στρατιώτες: «Αυτός ο τόπος είναι δικός μας, να φύγετε».

Δείτε σε βίντεο επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας στο Ιράν:

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση ενημέρωση για τις διαδηλώσεις στο Ιράν:

Σχετικά άρθρα