Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βάζει βόμβες, σκοτώνει στρατιώτες και στήνει ενέδρες μέσα στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος βάζει βόμβες, σκοτώνει στρατιώτες και στήνει ενέδρες μέσα στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μπορεί να έχει ηττηθεί στρατιωτικά αλλά δεν έχει εξολοθρευτεί στο έδαφος του Ιράκ. Πυρήνες τζιχαντιστών υφίστανται παντού στα απελευθερωμένα εδάφη στα δυτικά της χώρας, ακόμα και μέσα στη Μοσούλη.

Την Τετάρτη βρέθηκε στη Μοσούλη δολοφονημένος ένας Ιρακινός στρατιώτης. Στο σώμα του ήταν γραμμένα συνθήματα με απειλές για τις δυνάμεις ασφαλείας και υποσχέσεις επιστροφής του χαλιφάτου.

Μετά και από αυτό τον φόνο, που δεν είναι ο μοναδικός στη Μοσούλη, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας στις συνοικίες Σουμάρ και Ντουμεΐζ. Στη Σουμάρ έχουν γίνει πολλές δολοφονίες αξιωματικών και στρατιωτών του ιρακινού στρατού μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Al-Quds Al-Arabi, που μεταδίδει την είδηση, οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν πολλές επιδρομές σε διάφορες συνοικίες της Μοσούλης για να εντοπίσουν τζιχαντιστές που συνεχίζουν και κρύβονται εντός της πόλης, που κηρύχθηκε ελεύθερη τον Ιούλιο του 2017.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Τζουμέιλι, αξιωματικό των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ, υπάρχει ένταση στη Μοσούλη μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα στα νότια προάστιά της οι τζιχαντιστές, στοχεύοντας κρατικούς αξιωματούχους και προσωπικό ασφαλείας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι Ιρακινοί στρατιώτες «πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στα νότια της πόλης για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις».

«Ο στρατός είναι σε υψηλή επιφυλακή μετά από αρκετές επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν στόχο αξιωματούχους».

Τη Δευτέρα τέσσερις Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χτύπησαν μια αστυνομική περιπολία στη συνοικία Αλ Γιαραμπίγια δυτικά της Μοσούλης.

Την περασμένη Κυριακή τζιχαντιστές επιτέθηκαν στη συνοικία Αλ Ισλάχ Αλ Ζεράρι, δυτικά της Μοσούλης, και όταν οι μάχες άναψαν με τους αστυνομικούς διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το ενδιαφέρον με τις επιθέσεις που πραγματοποιούν οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη είναι ότι στη συνέχεια χάνονται, πράγμα που κινεί υποψίες ότι προφανώς έχουν κρυψώνες μέσα στην πόλη.

Σχετικά άρθρα