Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν το Ισλαμικό Κράτος σε ένα από τα τελευταία του προπύργια στην αν. Συρία

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν το Ισλαμικό Κράτος σε ένα από τα τελευταία του προπύργια στην αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπουκαμάλ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) περικύκλωσαν σημαντικές δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Την Παρασκευή οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν τέσσερις κωμοπόλεις και αρκετά χωριά βόρεια της Χαϊτζάν, προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Η κατάληψη αυτών των οικισμών ήταν αποτέλεσμα της προέλασης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στα κατεχόμενα από τους τζιχαντιστές εδάφη της φυλής Σαϊτάτ, προς την υπό κυβερνητικό έλεγχο πόλη Αμπού Καμάλ (ή Αλ Μπουκαμάλ), ύστερα από σκληρές μάχες που δόθηκαν στις οχυρωμένες θέσεις των τζιχαντιστών.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη της περιοχής:

Το Ισλαμικό Κράτος είναι περικυκλωμένο από Κούρδους (SDF), συριακή και ιρακινή κυβέρνηση. Αριστερά ο περικυκλωμένος θύλακας του ISIS, δεξιά η θέση του θύλακα σε μεγαλύτερο χάρτη ορισμένη από λευκό περίγραμμα.

Σχετικά άρθρα