Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

79χρονος ιερέας παντρεύτηκε 24χρονο νεαρό, πούλησε το σπίτι του από έρωτα και έμεινε στους δρόμους

79χρονος ιερέας παντρεύτηκε 24χρονο νεαρό, πούλησε το σπίτι του από έρωτα και έμεινε στους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Αγγλικανική Εκκλησία, Βρετανία, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιερέας, Ομοφυλόφιλοι, Προτεσταντισμός, Ρουμανία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ένας ομοφυλόφιλος Βρετανός συνταξιούχος αγγλικανός ιερέας ερωτεύτηκε σφόδρα έναν νεαρό από τη Ρουμανία και τον παντρεύτηκε. Ο 79χρονος ιερέας πούλησε το σπίτι του στην Αγγλία για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Βουκουρέστι, όπου θα ζούσαν με τον 24χρονο άνδρα του ως ζευγάρι. Ο γάμος όμως δεν εξελίχτηκε ειδυλλιακά. Ο ιερέας επέστρεψε στην Αγγλία άστεγος και τον φιλοξενούν οι φίλοι του. Ωστόσο, ελπίζει ότι ίσως τα ξαναβρεί με τον νεαρό.

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο 79χρονος ιερέας Φίλιπ Κλέμεντς (Philip Clements) γνώρισε πριν τρία χρόνια τον 24χρονο Ρουμάνο Φλορίν Μαρίν (Florin Marin) σε σάιτ γνωριμιών.

Παράφορα ερωτευμένος ο 79χρονος, πούλησε το σπίτι του στο Σάντουιτς του Κεντ για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Βουκουρέστι, το οποίο έγραψε στο όνομα του άνδρα του. Λίγο καιρό όμως μετά τη μετακόμισή τους στο διαμέρισμα είχαν ένα καβγά και χώρισαν.

Ο π. Κλέμεντς και ο Φλορίν Μαρίν παντρεύτηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Στην αρχή η σχέση πήγαινε καλά, αλλά καθώς περνούσαν οι εβδομάδες ο συνταξιούχος παπάς άρχισε να στενοχωριέται. Ένιωθε μοναξιά και απομόνωση στη Ρουμανία επειδή δεν μιλούσε τη γλώσσα και δεν είχε φίλους.

«Παντρευτήκαμε τον Απρίλιο και περνούσαμε υπέροχα. Συνηθίζαμε να πηγαίνουμε έξω για σινεμά και ψώνια. Με έκανε να γελώ. Γελάγαμε πολύ. Χρειάστηκε να επιστρέψω στην Αγγλία για κάποια προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού στα τέλη Αυγούστου. Όταν γύρισα [στη Ρουμανία], είχαμε μια διαφωνία», λέει ο π. Κλέμεντς και συνεχίζει:

«Θεώρησα ότι ήταν παράλογος. Έχω και εγώ τις ευθύνες μου, αλλά αποφάσισα ότι δεν υπήρχε μέλλον. Ήμουν πολύ μόνος, δεν ήξερα τη γλώσσα και δεν είχα φίλους. Ο Φλορίν έβγαινε πολύ έξω. Έπεφτε αργά για ύπνο, κάποιες φορές στις 05.00 το πρωί γυρνώντας από κλαμπ. Μου έλεγε ότι δεν μου επιτρεπόταν να πάω μαζί του σε κλαμπ γιατί δεν ήταν για γέρους. Στην καρδιά μου δεν το αποδεχόμουν αλλά τον εμπιστευόμουν», λέει ο 79χρονος ιερέας.

Το ζευγάρι την ημέρα του γάμου τους.

«Στεναχωριόμουν και ήμουν δυστυχισμένος. Οι φίλοι μου στην Αγγλία μου έλεγαν ότι έπρεπε να τον αφήσω, αλλά το έκανα με βαριά καρδιά. Με συνόδεψε στο αεροδρόμιο. Στην πραγματικότητα έχασα τα πάντα. Έχασα το σπίτι μου. Όταν γύρισα έμενα σε διάφορα σπίτια φίλων μέχρι που μου παραχωρήθηκε ένα μικρό διαμέρισμα δίπλα στο σπίτι ενός φίλου. Μετάνιωσα που πούλησα το σπίτι μου», διηγείται ο ιερέας που γύρισε στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο ο Φίλιπ Κλέμεντς, που παραμένει παράφορα ερωτευμένος με τον νεαρό, επιμένει ότι εάν δεν είχε πουλήσει το σπίτι του στην Αγγλία και ο 24χρονος είχε έρθει να ζήσει μαζί του, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Η Εκκλησία της Αγγλίας δεν επιτρέπει στους ιερείς της να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου. Οι σχέσεις επιτρέπονται αλλά πρέπει να παραμένουν άγαμοι.

Ο 79χρονος ιερέας με τον 24χρονο σύζυγό του ποζάρουν μπροστά στο σπίτι του στην Αγγλία, που πουλήθηκε για να μετακομίσουν στη Ρουμανία.

Ο Φίλιπ Κλέμεντς εξομολογήθηκε ότι όσο λειτουργούσε καταπίεζε τη σεξουαλικότητά του εξαιτίας της στάσης της Εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Αφού συνταξιοδοτήθηκε αισθάνθηκε ότι μπορούσε να είναι επιτέλους ο πραγματικός του εαυτός.

Γνώρισε τον Φλορίν πριν τρία χρόνια στο διαδίκτυο και τον ερωτεύτηκε λόγω της εμφάνισής του και του πνεύματος του, όπως εξήγησε.

Το ζευγάρι μετά τον χωρισμό του άρχισε να μιλά ξανά πριν λίγο καιρό. «Ο Φλορίν άρχισε να έχει ξανά μαζί μου επαφή. Δεν έχασα τα συναισθήματά μου για εκείνον οπότε άρχισα να ανταποκρίνομαι.

»Αρχίσαμε να μιλάμε με μηνύματα και με βιντεοκλήσεις και συνεχίζουμε να έχουμε επαφή. Μοιάζει σαν να μετάνιωσε για ό,τι συνέβη.

»Πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε στους ανθρώπους δεύτερη ευκαιρία. Υπάρχει κάτι ακόμα που μας δένει, δεν είμαστε εχθροί. Δεν το κάνει για τα χρήματα επειδή δεν έχω άλλα χρήματα.

»Είπαμε ότι ίσως μια ημέρα αποκτήσουμε ένα διαμέρισμα στο Ντόβερ ή στο Καντέρμπουρι. Το διαμέρισμα [στο Βουκουρέστι] το νοικιάζει και μου είπε ότι θα βάλει μέρος από αυτά τα χρήματα μπροστά για το ενοίκιο [στην Αγγλία».

»Δεν θέλω διαζύγιο και εκείνος μου λέει ότι δεν θέλει άλλον. Του ζήτησα να είναι ειλικρινής μαζί και εάν βρει κάποιον άλλο να μου το πει και εγώ θα καταλάβω…», καταλήγει ο 79χρονος ιερέας.

Ο ιερέας πούλησε το σπίτι του στην Αγγλία 214.000 λίρες (241.328 ευρώ) και το διαμέρισμα που αγόρασε στη Ρουμανία κόστισε 100.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα «φαγώθηκαν» στην όμορφη ζωή με τον Φλορίν.

Επί 50 χρόνια που ήταν εφημέριος, ο π. Κλέμεντς καταπίεζε τη σεξουαλικότητά του. Όταν συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε να απελευθερωθεί, αλλά μπήκε σε περιπέτειες.

Να σημειωθεί ότι το θέμα είναι μεγάλο σκάνδαλο στη Ρουμανία ενώ απασχολεί και τον βρετανικό ταμπλόιντ Τύπο.

Η Daily Mail γράφει ότι ο Φλορίν βρήκε τελικά τον έρωτα σε έναν 48χρονο Ισπανό επιχειρηματία, τον Τζερόνιμο Ιησού ντε Βέγκα (Jeronimo Jesus de Vega), τον οποίο γνώρισε μέσω Facebook. Μάλιστα ο Ισπανός επιχειρηματίας έστειλε και τα εισιτήρια στον Φλορίν για να ταξιδέψει κοντά του.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί ο Φλορίν με τον Ισπανό επιχειρηματία.

Σχετικά άρθρα