Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Media Markt

Πέθανε ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Media Markt
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ηλεκτρικές Συσκευές,

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Erich Kellerhals, συνιδρυτής της εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, στις 25 Δεκεμβρίου.

Ο Erich και η Helga Kellerhals ίδρυσαν την Media Markt με δύο ακόμη επιχειρηματίες το 1979. Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε σε ένα βιομηχανικό πάρκο στο Μόναχο, με σκοπό την πώληση επώνυμων ηλεκτρικών ειδών σε χαμηλές τιμές.

Το 1988, οι ιδρυτές αποφάσισαν να πουλήσουν το 54% των μετοχών τους στην εταιρεία Kaufhof, η οποία αργότερα συγχωνεύτηκε με τον εμπορικό κολοσσό Metro. Ωστόσο ο όμιλος Media-Saturn διατήρησε το 22%, καθώς και το δικαίωμα βέτο.

Περιουσία 2 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με το Reuters, ο Kellerhals ίδρυσε τη Media Markt με δυο συνεργάτες το 1979 και πλέον η εταιρεία διατηρεί περισσότερα από 1.000 καταστήματα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία Ceconomy, η οποία διασπάστηκε από τη Metro φέτος.

Ο Kellerhals κατείχε το 21% μετοχών στη Media-Saturn, ενώ βρισκόταν για χρόνια σε διαμάχες με την Ceconomy για τη διαχείριση της επιχείρησης, με πιο χαρακτηριστικές διαφωνίες την είσοδό της στη διαδικτυακή αγορά και τη διάσπαση από τη Metro.

Η περιουσία του άγγιζε τα 2 δισ. δολάρια.

Τα τελευταία χρόνια ο Erich Kellerhals και η γυναίκα του Helga ζούσαν στα όρη του Salzburg, της Αυστρίας, όπου είχαν ένα εστιατόριο.

Παράλληλα μέσω της εταιρείας διαχείρισης των επιχειρήσεων τους, Convergenta Invest und Beteiligungs GmbH, την οποία ίδρυσαν το 2004, διαχειρίζονταν τις επενδύσεις τους σε εμπορικά κέντρα της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Σχετικά άρθρα