Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλε χιόνι σκέπασε την Αγία Πετρούπολη

Μπλε χιόνι σκέπασε την Αγία Πετρούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, Χιόνι, Χιόνια,

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, όταν διαπίστωσαν ότι το χιόνι που σκεπάζει την πόλη έχει μπλε ρουά χρώμα!

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν βίντεο με το αλλόκοτο φαινόμενο, με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν ανησυχίες, ότι το χιόνι μπορεί να έχει μολυνθεί από τοξίνες

«Το χιόνι έχει μία μπλε απόχρωση, ενώ σε άλλα σημεία φαίνεται να έχει μωβ χρώμα», ανέφερε η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας Rosprirodnazor, στελέχη της οποίας πήραν δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση.

Πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή κοβαλτίου ή μεθυλενίου

Το μετεωρολογικό κέντρο της χώρας επισημαίνει ότι το χρώμα πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή κοβαλτίου ή μεθυλενίου, μετά την κατεδάφιση ενός χημικού – φαρμακευτικού ινστιτούτου έρευνας, κοντά στις περιοχές που εντοπίστηκε το «χρωματιστό» χιόνι.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι Ρώσοι βλέπουν μπλε χιόνι. Τον Φεβρουάριο του 2015 κάτι αντίστοιχο εντοπίστηκε στο Τσέλιαμπινσκ και οι έρευνες έδειξαν ότι προήλθε από μπλε βαφή πασχαλινών αυγών, η οποία διέρρευσε από ατύχημα στο σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου και διασκορπίστηκε στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα