Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βιομηχανία της Γερμανίας ζητά περισσότερους εξειδικευμένους εργάτες

Η βιομηχανία της Γερμανίας ζητά περισσότερους εξειδικευμένους εργάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιομηχανία, Γερμανία,

Περισσότερο θετικές εμφανίζονται πάνω από τις μισές ενώσεις της  βιομηχανίας της Γερμανίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η πλειοψηφία των ενώσεων απορρίπτει τις ανησυχίες για τις αμερικανικές πολιτικές προστατευτισμού, αλλά και τις συνέπειες του Brexit, απ’ ότι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα που ανακοίνωσε το οικονομικό ινστιτούτο IW της Κολωνίας, ο κύριος παράγοντας που συνιστά εμπόδιο στη Γερμανία είναι η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Με βάση τα αποτελέσματα, οι 26 από τις 48 ενώσεις της γερμανικής βιομηχανίας είναι πιο αισιόδοξες απ’ ό,τι ήταν στο τέλος του 2016.

Την ίδια ώρα, πάνω από τα 2/3 των ενώσεων αναμένουν ότι οι εταιρείες του τομέα τους θα έχουν μεγαλύτερη παραγωγή το 2018 απ’ ότι φέτος.
«Παρά τις πολιτικές προστατευτισμού του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την προοπτική του Brexit, οι επενδύσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν φέτος και θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2018», αναφέρει το IW σε δήλωση που εξέδωσε.

Απαισιοδοξία στη βιομηχανία τροφίμων και στη συνεταιριστική τραπεζική

Απαισιοδοξία επικρατεί μόνο σε δύο τομείς. Ο ένας αφορά στη βιομηχανία τροφίμων, οι εκπρόσωποι της οποίας εκφράζουν ανησυχίες για σκληρότερο ανταγωνισμό και υψηλότερα κόστη. Ο δεύτερος αφορά σε τμήματα του τομέα της συνεταιριστικής τραπεζικής που πάσχει από τα χαμηλά επιτόκια και περιθώρια.

Το IW ανακοίνωσε πως 24 από τις 47 βιομηχανικές ενώσεις, που έδωσαν εκτιμήσεις για τις επενδύσεις, αναμένουν από τις εταιρείες μέλη τους υψηλότερα επίπεδα δαπανών.

Η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού

Ο κύριος παράγοντας που εμποδίζει τις εταιρείες είναι η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, μια ανησυχία που υφίσταται εδώ και καιρό στη Γερμανία.

«Οι προοπτικές της παραγωγής στη γερμανική οικονομία θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, αν υπήρχαν διαθέσιμοι περισσότεροι εξειδικευμένοι εργάτες», δήλωσε ο διευθυντής του IW Μίχαελ Χίτερ.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η γερμανική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη το 2018 για ένατη συνεχή χρονιά. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το ινστιτούτο Ifo είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,6% για την ερχόμενη χρονιά, έπειτα από την αναμενόμενη για φέτος ανάπτυξη 2,3%.

Μια χωριστή έρευνα σε 820 οικογενειακές επιχειρήσεις έδειξε ότι το 69% περιμένει για την επόμενη χρονιά βελτίωση στις επιχειρήσεις του, από 59% πριν από έναν χρόνο.

Σχετικά άρθρα