Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απελευθερώνουν τα εδάφη της φυλής Σαϊτάτ από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι απελευθερώνουν τα εδάφη της φυλής Σαϊτάτ από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν δύο κωμοπόλεις και μια σημαντική πετρελαιοπηγή στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, μετά από νέα επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που συνεχίζουν να ελέγχουν κάποια εδάφη στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση αλλά και σε φιλοκυβερνητικούς κύκλους, οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατέλαβαν την Τρίτη τις κωμοπόλεις Αμπού Χαρντούμπ και Χασιάτ Αντίμπ όπως και την πετρελαιοπηγή Μαράντ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν στόχο να πάρουν από το Ισλαμικό Κράτος όλη την περιοχή που κατοικεί η αραβική φυλή Σαϊτάτ και την πόλη Αμπού Χαμάμ που είναι η εστία της φυλής.

Πριν μια εβδομάδα οι SDF είχαν προσπαθήσει ξανά να καταλάβουν τα εδάφη της φυλής Σαϊτάτ, όμως μετά από μάχη που κράτησε αρκετές ημέρες το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να αντεπιτεθεί και να διατηρήσει τις θέσεις του.

Η σουνιτική αραβική φυλή Αλ Σαϊτάτ ζει στα νότια της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ. Αριθμεί μεταξύ 70.000 και 90.000 μελών. Φύλαρχός της είναι ο σεΐχης Ραφάα Αακλά Αλ Ρατζού.

Η φυλή Σαϊτάτ βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούλιο του 2014. Η φυλή αντιστάθηκε ηρωικά για να μην καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος τα εδάφη της αλλά ηττήθηκε.

Τον Αύγουστο του 2014, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), διέπραξαν μια μεγάλη σφαγή με θύματα 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ. Οι άνδρες της φυλής που αιχμαλωτίστηκαν από τους τρομοκράτες, αποκεφαλίζονταν και σταυρώνονταν επί τρεις ημέρες.

Σχετικά άρθρα