Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα κατέρριψε το συριακό μαχητικό L-39 και δολοφόνησε τον πιλότο (φωτο)

Η Αλ Κάιντα κατέρριψε το συριακό μαχητικό L-39 και δολοφόνησε τον πιλότο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Το συριακό μαχητικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε την Τρίτη πάνω από την επαρχία Χάμα της Συρίας, το έριξε η Αλ Κάιντα στη Συρία, η Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται.

Οι τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ κατέρριψαν το συριακό μαχητικό με φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο εδάφους αέρος, ενώ ο πιλότος που πρόλαβε και εγκατέλειψε το αεροσκάφος φονεύθηκε από τους τρομοκράτες [δείτε εδώ τη φωτογραφία].

Το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε ήταν ένα τσέχικο εκπαιδευτικό L-39 Albatros (κεντρική φωτογραφία) που είχε τροποποιηθεί από τη συριακή πολεμική αεροπορία για να πραγματοποιεί και πολεμικές επιχειρήσεις.

Την κατάρριψη του Albatros διεκδίκησε και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), ο οποίος υποστήριξε ότι το έριξε με πυρά πολυβόλου.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ όμως έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τζιχαντιστή της να καταρρίπτει το συριακό μαχητικό χρησιμοποιώντας ένα φορητό αντιαεροπορικό τύπου Strela.

Ο τζιχαντιστής της Αλ Νούσρα που κατέρριψε το συριακό αεροσκάφος, σε καρέ από το βίντεο που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.

Ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος αλλά μόλις πάτησε στη γη τον έπιασαν οι τζιχαντιστές και τους έκοψαν τον λαιμό και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι.

Σε πλάνα από βίντεο που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές φαίνονται οι δύο τρύπες από σφαίρες στο κράνος του.

Σχετικά άρθρα