Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί και Ρώσοι μετράνε περίπου στους 1.000 τους τζιχαντιστές του ISIS που απέμειναν στη Συρία

Αμερικανοί και Ρώσοι μετράνε περίπου στους 1.000 τους τζιχαντιστές του ISIS που απέμειναν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαλέρι Βασίλεβιτς Γκερασίμοφ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Περίπου 1.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραμένουν στη Συρία, εκτίμησε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε μια εκτίμηση για λιγότερους από 3.000 [τζιχαντιστές]… Αλλά η πιο πρόσφατη εκτίμηση που λάβαμε σήμερα, αναφέρει για περίπου 1.000 σε Ιράκ και Συρία», δήλωσε ο Ράιαν Ντίλον μιλώντας στο Military.com.

Ανάλογη είναι και η εκτίμηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος δήλωσε ότι περίπου 750 τζιχαντιστές παραμένουν στο στρατόπεδο Σαντάντι και περίπου 350 στο στρατόπεδο Αλ Τανφ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν έχουν εγκλωβιστεί από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Ρώσος στρατηγός κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους Κούρδους ότι παρέχουν προστασία σε αυτούς τους τρομοκράτες, ισχυρισμοί που δεν μπορούν να αποδειχτούν και μάλλον πρόκειται για τις γνωστές ρωσικές συνωμοσιολογίες.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις αυτές μάλλον υποτιμούν την πραγματική δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αφού οι τρομοκράτες διατηρούν πολλούς κρυφούς πυρήνες τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει επανεμφανιστεί και στη βορειοδυτική Συρία δημιουργώντας ένα νέο θύλακα στα νότια της επαρχίας Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι κατά καιρούς εκτιμήσεις για τη δύναμη του Ισλαμικού Κράτους έχουν διαψευστεί. Πριν την έναρξη της πολιορκίας της Μοσούλης έλεγαν ότι οι οχυρωμένοι τζιχαντιστές στην πόλη δεν ήταν περισσότεροι από 6.000 και αφού η πόλη απελευθερώθηκε οι Ιρακινοί ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν περισσότερους από 20.000.

Σχετικά άρθρα