Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική Αστυνομία ελέγχει τα κινητά των Σύρων προσφύγων για την εφαρμογή Telegram

Η τουρκική Αστυνομία ελέγχει τα κινητά των Σύρων προσφύγων για την εφαρμογή Telegram
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η τουρκική Αστυνομία σταματά Σύρους πρόσφυγες και ελέγχει τα κινητά τους τηλέφωνα για το εάν έχουν εγκαταστημένη την εφαρμογή Telegram, μέσω της οποίας ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Το Telegram, που μπορεί να το κατεβάσει κάποιος στο κινητό του και στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και άλλες οργανώσεις για να επικοινωνούν τα μέλη τους.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της συριακής αντιπολίτευσης Zaman al Wasl, η τουρκική Αστυνομία εκεί που περιπολεί σε δημόσιους χώρους πραγματοποιεί και ελέγχους σε τυχαίους Σύρους ζητώντας να δει τις συζητήσεις που έχουν στα κινητά τους και τις φωτογραφίες.

Ένας καταστηματάρχης στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ είπε, μιλώντας στη Zaman al Wasl, ότι το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί που περιπολούσαν πέρασαν από το μαγαζί του. Ζήτησαν να δουν τα έγγραφά του και του ζήτησαν να ανοίξει το κινητό του για να δουν εάν έχει κατεβάσει το Telegram. Όταν τους επιβεβαίωσε ότι το είχε εγκαταστήσει στη συσκευή του, οι Αστυνομικοί ζήτησαν να τους δείξει τις συνομιλίες του.

Όταν ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί κοιτάνε τις συνομιλίες στο Telegram, απάντησαν ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται από τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που έχουν μεγάλη παρουσία στην Τουρκία.

Ένας Σύρος μιντιακός ακτιβιστής που ζει στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε ότι τον σταμάτησαν στον δρόμο Τούρκοι αστυνομικοί, του ζήτησαν να ανοίξει το κινητό του και να ελέγξουν τα μηνύματα. Ένας Τούρκος αστυνομικός, που μιλούσε άπταιστα αραβικά, πέρασε μισή ώρα διαβάζοντας τα μηνύματά του.

Σύροι ακτιβιστές προειδοποιούν τους συμπατριώτες τους να αφαιρέσουν το Telegram από τα κινητά τους τηλέφωνα διότι μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι. Πολλοί Σύροι λαμβάνουν ειδήσεις μέσω Telegram που προωθούνται από μιντιακούς ακτιβιστές προς συγκεκριμένες ομάδες χρηστών, ωστόσο, ακόμα και «αθώο» ενημερωτικό περιεχόμενο σχετικό με τον πόλεμο μπορεί να θεωρηθεί ύποπτο από τις τουρκικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα