Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο τζιχαντιστές Ουιγούροι Τούρκοι από την Κίνα βρέθηκαν δολοφονημένοι στην Ιντλίμπ της Συρίας

Δύο τζιχαντιστές Ουιγούροι Τούρκοι από την Κίνα βρέθηκαν δολοφονημένοι στην Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Κίνα, Ουιγούροι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τούρκοι,

Δύο Τούρκοι Ουιγούροι από τη δυτική Κίνα, που μάχονταν στη Συρία με το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, βρέθηκαν δολοφονημένοι.

Οι δολοφονηθέντες τζιχαντιστές Τούρκοι Ουιγούροι ήταν οπλαρχηγοί και φονεύτηκαν από άγνωστους δράστες.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο που δείχνει πλάνα με τους δολοφονημένους να κείτονται σε μικρή απόσταση από την οδό Σεΐχη Μπαχάρ στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα και σε αυτό υπηρετούν τζιχαντιστές από τις τουρκικές φυλές της Κίνας και της Κεντρικής Ασίας, δηλαδή γνήσιοι Τούρκοι Μογγόλοι. Τα περισσότερα μέλη του κόμματος είναι Ουιγούροι Τούρκοι από τη βορειοδυτική Κίνα.

Οι Ουιγούροι έχουν εγκατασταθεί στη Συρία μαζί με τις οικογένειές τους σε χωριά που πριν τον πόλεμο κατοικούνταν από Σύρους αλαουίτες. Η μεταφορά των Ουιγούρων από την Κίνα στη Συρία έγινε μέσω Τουρκίας και μάλιστα είχε γραφτεί στο παρελθόν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εποίκιζε τη βόρεια Συρία με τουρκικούς πληθυσμούς της κεντρικής Ασίας.

Η παρουσία Ουιγούρων τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος, με την υποστήριξη του Ερντογάν, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Κίνα. Ουιγούροι τζιχαντιστές κάνουν τζιχαντιστικό αντάρτικο και μέσα στην Κίνα, έχοντας πραγματοποιήσει και κάποιες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι Ουιγούροι, με τα χαρακτηριστικά μογγολικά τους χαρακτηριστικά, είναι οι πιο γνήσιοι και καθαροί Τούρκοι.

Οι Τούρκοι που ζουν στη Μικρά Ασία είναι στην πλειονότητά τους εκτουρκισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι, Κιρκάσιοι, Κούρδοι, Άραβες και άλλα μικρότερα έθνη της Μικράς Ασίας, δεν είναι δηλαδή κανονικοί Τούρκοι.

Κοιτώντας κανείς έναν Ουιγούρο αντιλαμβάνεται αμέσως πώς μοιάζει ένας γνήσιος Τούρκος.

Σχετικά άρθρα