Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμπσι Τάχα: Η Τουρκία στέλνει τζιχαντιστές του ISIS στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας

Άμπσι Τάχα: Η Τουρκία στέλνει τζιχαντιστές του ISIS στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ένας εκ των ηγετών της συριακής δημοκρατικής αντάρτικης οργάνωσης Λίγουα Αλ Σαμάλ Αλ Ντιμοκρατί (Βόρεια Δημοκρατική Ταξιαρχία), ο Άμπου Ουμάρ Αλ Ιντλίμπι (κατά κόσμον Άμπσι Τάχα), σε δηλώσεις του στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA κατήγγειλε ότι οι τουρκμενικές παραστρατιωτικές μονάδες, Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ και Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια (Μέτωπο του Λεβάντε), που τελούν υπό τουρκικές εντολές και μισθοδοτούνται από την Τουρκία, παρέδωσαν 200 κρατούμενούς τους, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στις τουρκικές Αρχές. Οι Τούρκοι με τη σειρά τους μετέφεραν τους τρομοκράτες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για να τους χρησιμοποιήσουν στους σχεδιασμούς τους.

Ο Σύρος οπλαρχηγός κατήγγειλε ότι η Τούρκοι χρειάζονται την «παρουσία» του Ισλαμικού Κράτους στην Ιντλίμπ για να δικαιολογήσουν την επικείμενη μεγάλης έκτασης εισβολή τους στην επαρχία. Δημιουργούν το Ισλαμικό Κράτος που θα σπεύσουν στη συνέχεια να… πολεμήσουν.

Να σημειωθεί ότι ήδη το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει έναν θύλακα [μαύρο χρώμα στον χάρτη που ακολουθεί] στα νότια της επαρχίας Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας χωριά και κωμοπόλεις που του παραχώρησε η συριακή Αλ Κάιντα γνωστή και ως Ταχρίρ Αλ Σαμ.

«Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή το ασφαλέστερο καταφύγιο για τους τζιχαντιστές. Η Γκαζιαντέπ, η Αντιόχεια και το Καραχάν είναι στην πραγματικότητα βάσεις τους. Όλα τα κράτη της περιοχής τα γνωρίζουν αυτά», είπε ο Άμπου Ουμάρ Αλ Ιντλίμπι.

Η Λίγουα Αλ Σαμάλ Αλ Ντιμοκρατί ιδρύθηκε το 2013 στην επαρχία της Ιντλίμπ ως μια δημοκρατική οργάνωση και συμμετείχε αρχικά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Το 2015 και ενώ ο FSA είχε ήδη αλωθεί από τους φιλότουρκους ισλαμιστές και τους τζιχαντιστές, η οργάνωση έγινε συνιστώσα των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Η ιδεολογία της περιγράφεται ως «δημοκρατική-εθνικιστική» και «αντι-νεοοθωμανική και αντιρατσιστική».

Πολεμικός χάρτης βορειοδυτικής Συρίας: Κόκκινο η κυβέρνηση, ανοιχτό πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και οι φιλότουρκοι, σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα (ή Ταχρίρ Αλ Σαμ), γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή, κίτρινο τα εδάφη υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σχετικά άρθρα