Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες “εμπρηστικές” κορώνες Ερντογάν προς Τραμπ: Δεν θα μας αγοράσεις με τα δολάριά σου

Νέες “εμπρηστικές” κορώνες Ερντογάν προς Τραμπ: Δεν θα μας αγοράσεις με τα δολάριά σου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγοράσουν τη βούληση των ανθρώπων με τα δολάριά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολιάζοντας τις απειλές Τραμπ πως θα κόψει τα αμερικανικά κονδύλια προς χώρες που θα ψηφίσουν την καταδίκη της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Αποκαλούν τις ΗΠΑ το λίκνο της δημοκρατίας. Το λίκνο της δημοκρατίας ψάχνει να αγοράσει την βούληση ενός έθνους με δολάρια», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Κύριε Τραμπ δεν μπορείτε να αγοράσετε τη βούλησή μας. Καλώ όλο τον κόσμο: Μην πουλάτε τον αγώνα σας για δημοκρατία για μερικά δολάρια. Η στάση σας είναι σημαντική», πρόσθεσε.

«Ελπίζω πως οι ΗΠΑ δεν θα λάβουν το αποτέλεσμα που περιμένουν σήμερα και ο κόσμος θα δώσει στις ΗΠΑ ένα πολύ καλό μάθημα», τόνισε αναφερόμενος στη σημερινή συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατακεραύνωσε και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για τον οποίο δήλωσε πως «είναι καλομαθημένος με χρήματα και πετρέλαιο».

Αιτία τα όσα είπε ο τελευταίος για τον Οθωμανό κυβερνήτη της Μεδίνα την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αν δεν ήξερε για τον Φαχρεντίν Πασά τότε ένας ασεβής άνθρωπος περνάει την γραμμή λέγοντας: “Αυτοί είναι οι πρόγονοι Ερντογάν”. Αυτό σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος είναι καλομαθημένος με πετρέλαιο και χρήματα στα χέρια του», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα