Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ελίτ «Τίγρεις» της Συρίας εξοπλίστηκαν με αμερικανικά όπλα που πήραν από το Ισλαμικό Κράτος

Οι ελίτ «Τίγρεις» της Συρίας εξοπλίστηκαν με αμερικανικά όπλα που πήραν από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Οπλισμένες με αμερικανικά όπλα έφτασαν στην επαρχία Χάμα της βορειοδυτικής Συρίας οι ελίτ μονάδες «Τίγρεις» του Συριακού Αραβικού Στρατού, που πριν πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.

Στην απορία που βρήκαν οι «Τίγρεις» αμερικανικό οπλισμό, συριακές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι είναι λάφυρα που πήρε η κυβέρνηση από το ηττημένο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Οι δυνάμεις «Τίγρεις» έφτασαν στην επαρχία Χάμα για να συμμετάσχουν στις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δαμασκού ενάντια στους τζιχαντιστές που ελέγχουν τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Συριακές στρατιωτικές πηγές προσθέτουν ότι οι άνδρες των «Τίγρεων» έχουν στην κατοχή τους και μεγάλο αριθμό αμερικανικών αντιαρματικών ρουκετών TOW, που έφτασαν στη Συρία ως βοήθεια στους ισλαμιστές εξεγερμένους και εκείνοι τους πούλησαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Να σημειωθεί ότι μεγάλες ποσότητες δυτικού οπλισμού που έφτασε στη Συρία μέχρι το 2015 για να υποστηριχτούν οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές, ακόμα και οχήματα, οι «αντάρτες» τα πουλούσαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα