Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο (SIC): Συριακός στρατός και Ρώσοι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος

Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο (SIC): Συριακός στρατός και Ρώσοι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο (SIC), Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Το υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο (SIC), που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, με ανακοίνωση του την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου κατηγόρησε τον Συριακό Αραβικό Στρατό και τον Ρωσικό Στρατό ότι υποστηρίζουν την εμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βορειοδυτική Συρία και συγκεκριμένα σε έναν θύλακα που δημιούργησαν οι τζιχαντιστές νότια της επαρχίας Ιντλίμπ και βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Το Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο σε γραπτή ανακοίνωση του καταγγέλλει ότι ο συριακός στρατός μετέφερε μονάδες τις οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τον οπλισμό τους στα βορειοανατολικά της επαρχίας Χάμα και ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέχει αεροπορική υποστήριξη στις επιθέσεις που πραγματοποιούν οι τζιχαντιστές εις βάρος άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων της αντιπολίτευσης.

Η ιστοσελίδα South Front, που μεταδίδει τα νέα του πολέμου στη Συρία, υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε στα βορειοανατολικά της επαρχίας Χάμα μετά από συμφωνία που σύναψε με τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Τοπικές πηγές υποστηρίζουν ότι εκατοντάδες ένοπλοι μέλη της Ταχρίρ Αλ Σαμ και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αποσκίρτησαν από τις οργανώσεις τους και προχώρησαν στις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μόλις αυτές εδραίωσαν τον θύλακά τους στην περιοχή.

Το Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο προειδοποίησε ακόμα για την προώθηση των κυβερνητικών δυνάμεων στα εδάφη των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπίου και θεώρησε υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, που δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έφυγαν από αυτές τις περιοχές. Το Συμβούλιο αναφέρει ότι οι λιποταξίες θα συνεχιστούν εάν η Ταχρίρ Αλ Σαμ δεν αλλάξει την εχθρική της συμπεριφορά προς τις άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

Πριν το 2014 τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και η Αλ Κάιντα στη Συρία διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις με το Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο που εδρεύει στην Τουρκία και συμπεριλαμβάνει στις τάξεις του πολλούς εξτρεμιστές. Πολλά από τα στελέχη του Συριακού Ισλαμικού Συμβουλίου καταζητούνται σε αραβικές χώρες ως τρομοκράτες.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με πράσινο ανοιχτό φιλότουρκοι ισλαμιστές. Με πράσινο σκούρο η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ. Με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο οι περιοχές υπό τουρκική κατοχή. Με μαύρο χρώμα ο θύλακας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που εμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή σε εδάφη που προηγουμένως έλεγχε η Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα